Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Winner Amsterdam 2013 (14 december 2013)

Na een tijdje weinig op pad te zijn geweest stond op vrijdag de 13e een uitje gepland waar ik al een tijdje naar uitkeek… Namelijk ons bezoekje aan de Amsterdam Winner 2013, samen met Thera en haar Tess. Die laatste kan met haar net 4mnd wel nog wat socialisatie gebruiken dus het leek ons een leuk plan om de Winner hiervoor op te zoeken. Toen we de bijbehorende bedragen echter zagen zakte mij even de moed in de schoenen, maar gelukkig vonden we een constructie waarbij het toch haalbaar bleek. Ik ben uiteindelijk samen met Thera, Tess en onze Elphaba naar binnen gegaan, terwijl mijn moeder elders in Amsterdam even op visite ging en een lekkere lange wandeling heeft gemaakt met de andere meiden. Scheelde entree voor hen, en een flink bedrag aan parkeerkosten!
Maar goed, genoeg over de kosten! De Winner zelf vind dit jaar voor het eerst niet 2 maar 3 dagen plaats, met vrijdag de eendaagse Winner waar wij dus een kijkje namen. We hadden iets na de files afgesproken bij Thera en kwamen iets voor de middag aan in Amsterdam. Na helemaal te zijn uitgeladen (buggy was namelijk mee ivm de kleine pup) en eenmaal binnen te zijn bleek al gauw dat onze goed geplande dag echter iets anders zou gaan verlopen. Had ik nog zo uitgerekend dat de Chinezen ver na de Shelties pas aan de beurt waren… Nee hoor, er waren weer wat wijzigingen waardoor beiden tegelijkertijd de ring in moesten. Oh jee! Gelukkig hebben we het redelijk kunnen combineren. We zijn eerst gaan kijken hoe Elphaba’s broer Mambo het deed.We hebben een paar klasses van de Chineesjes gezien en zijn daarna richting de Sheltiering (aan de totaal andere kant van de hallen) gelopen om eens te zien hoe het er daar aan toe ging. Hier was overduidelijk de sable kleur favoriet, er waren bijna geen andere kleuren Shelties te vinden. Een ander gekleurde, opvallende Sheltie was wel Tess haar zusje Zintha die dolenthousiast even kwam spelen. Helaas was de herkenning bij Tess er niet helemaal meer, maar ze gedroeg zich erg stoer al met al in al die drukte.Inmiddels waren we alweer anderhalf uur verder dus na een rustpauze bij de Sheltiering begonnen we aan onze shoptrip. Uiteindelijk zijn we prima geslaagd voor al onze meiden dus die kunnen hun lol weer op voorlopig! Een zak met 50 varkensoren voor de Special Princess dames, een zak met allerlei knabbelgoed voor de meiden van Thera, shampoo en conditioner… Er ging genoeg mee de buggy in!
Aan het eind van de dag besloten we nog even bij Christine (Elphaba’s fokker) een kijkje te nemen aangezien onze jassen daar ook lagen. Deze was even met haar pupjes bezig want inderdaad, enkele Di China Latina pups (zie eerdere blog voor ons bezoekje aan deze heerlijke ukkies) waren mee naar de show ter socialisatie dus dat kwam mooi uit… Quality time met de puppies! Aangezien de meeste keuringen al over waren konden ze even heerlijk spelen met z’n allen in een paar van de ringen, en natuurlijk maakte mijn meegebrachte knakworst voor de hondjes mij direct populair bij allemaal. Het was erg leuk om die kleintjes weer even te zien al ging het maar om een kort bezoekje.


 


Na de show zijn we voor we op weg terug naar huis gingen nog even langs het Amsterdamse Bos gereden voor een heerlijke pannenkoek daar. Al maandenlang was ik hier niet meer geweest dus het werd wel weer eens hoog tijd. Bovendien vonden wij niet dat Thera een bezoekje aan onze oude woonplaats kon plannen zonder geproeft te hebben van deze (in mijn ogen) lekkerste pannenkoeken van Nederland! Tess was inmiddels helemaal op en hoewel ze haar uiterste best deed bij te blijven… Al gauw gaf ze op en viel ze heerlijk in diepe slaap aan tafel.


Net voor zonsondergang kwamen we weer terug bij onze auto en begon de lange rit, inclusief files, op weg naar huis. We zijn nog even binnen geweest bij Thera na onze stop daar, om de goodiebag met cadeautjes die zij nog voor ons had liggen mee te nemen. Had echt niet gehoeven hoor, maar nogmaals hartstikke bedankt voor alle leuke presentjes, echt super!

 


We hebben uiteindelijk een lange maar gezellige dag gehad in Amsterdam. Moe maar voldaan gingen we dus ook naar huis. Elphaba deed het super op de show, ze was dan wel niet ingeschreven maar dit was ook voor haar weer een goed socialisatie dagje wat ze met vlag en wimpel heeft doorstaan. De overige Special Princess meiden hebben bij mijn moeder een heerlijk dagje uit gehad dus al met al was het een geslaagde dag. Het was erg leuk om weer zoveel verschillende rassen te zien op Winner, zeker nu op deze eendaagse show alle rasgroepen aanwezig waren. En ook Tess deed het super goed tijdens haar eerste keer op zo een grote, drukke show. Ze keek haar ogen uit maar bleef een stoere meid gedurende de hele dag! Volgende week staat als het goed is weer een gezellig socialisatie uitstapje met Tess en Thera op de planning, maar daarover tegen die tijd meer…