Weblog e.d.

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

 

 

 

 

Nieuws

Op deze pagina is al het recente nieuws te vinden, klik op één van de links hier onder om naar één van de nieuwsarchief pagina's te gaan:

2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2009/2010

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Dinsdag 14 juli 2020

Er staat weer een nieuwe blog online, ditmaal met twee onderwerpen. Het eerste deel gaat over de M&M kittens en laat ook nog enkele leuke foto's en filmpjes van ze zien. Het tweede deel gaat over cadeaus geven. In het bijzonder een speciaal cadeau dat ik voor mijn verjaardag kreeg en het speciale cadeau dat ik vond als bedankje/verjaardagscadeau voor de geefster. Klinkt ietwat cryptisch, niet waar? Lees gauw de blog hier voor het volledige verhaal.

Donderdag 9 juli 2020

Eindelijk heb ik de site weer eens een beetje een opfrisbeurt gegeven.
Na het overlijden van Haley eerder dit jaar hebben we helaas enkele weken terug ook afscheid moeten nemen van chinchilla Angel. Zijn afscheidsgroet is te vinden op de In Memoriam pagina.
Hoewel het vaarwel van twee van onze dierenkinderen heel moeilijk en pijnlijk was, hebben we gelukkig ook wat mooi nieuws te melden. Eind april/begin mij is ons huishouden namelijk uitgebreid met twee nieuwe dierenkindjes. En wel twee kittens die wij liefkozend de bijnaam de M&M kittens hebben gegeven. Maan is de oudste van de twee, een Heilige Birmaan van nu 5,5 maand oud met een heel rustig en sociaal karakter. Meghan is twee weken jonger, een Brits Langhaar en vreselijk nieuwsgierig en ondernemend. Hun beide pagina's zijn toegevoegd aan de site en kunnen vanaf nu gevonden worden op de poezen pagina.
Ook heb ik de links pagina een kleine update gegeven omdat hier een aantal verouderde urls bij stonden.
Voor de rest blijft gelden dat het overgrote merendeel van de updates met enige regelmaat gevonden kunnen worden op de Special Princess Facebook pagina en de Instagram pagina.

Dinsdag 12 mei 2020

Onze fotomuur is uitgebreid! En dat is niet het enige dat is uitgebreid... Benieuwd wat ik met deze omschrijving bedoel? Lees dan gauw deze blog!

Zondag 9 februari 2020

Er staat een nieuwe blog online. Geen hele lange maar zeker wel over een leuk onderwerp. Namelijk een schoolplaat die ik heb mogen uittesten voor een speciaal fotobedrijf. Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk dan gauw deze blog.

Woensdag 22 januari 2020

Zo zeg, dat is lang geleden dat ik hier actief was... Er is een hoop gebeurd de laatste jaren. We zijn helaas veel dieren verloren, het merendeel door ouderdom maar een deel ook onverwachts door ziekte. We hebben een half jaar een 'pup' terug gehad die in eerste instantie als tijdelijke opvanger bij ons zou verblijven maar uiteindelijk toch niet terug kon naar zijn gezin. Gelukkig is hij na een uitgebreide screening alsnog weer zeer goed terecht gekomen bij een nieuwe liefdevolle familie en hebben wij hem vorige week nog even gezien weer tijdens een wandeling zelfs. Verder ben ik de laatste jaren erg actief in het organiseren van Sheltie wandelingen door heel het land via Facebook om zo in contact te komen met liefhebbers van het ras en deze samen te brengen. Ik heb er helaas ook weer wat nare medische diagnoses bij waardoor mijn beperkingen flink zijn verergerd. Maar nog altijd draait het leven om de beestenbende hier en alle avonturen die ik met hen beleef.
De laatste jaren ben ik vooral online actief geweest op Facebook en Instagram. Op dat laatste sociale medium deel ik dagelijks foto's (en filmpjes) uit ons leven en inmiddels is er ook een Special Princess Facebook pagina waar alle diergerelateerde Instagram posts ook op komen te staan. Allemaal in het Engels, als vervanging voor het Engelstalige deel van deze site.
Hoewel ik al tijden van plan was deze site te updaten kwam het er alsmaar niet van. Dat heeft waarschijnlijk ook te maken met het feit dat er voorlopig natuurlijk nog altijd geen fokplannen zijn dus er ook minder noodzaak bij deze site is. Toch hoop ik met deze korte update en verwijzing naar social media kanalen fans van de site een klein zoethoudertje te geven. Ik heb hier en daar ook wat dingetjes aan de site veranderd en uiteraard de In Memoriam pagina uitgebreid.
Kortom ik ben jullie niet vergeten, hoewel het misschien wel zo lijkt. Special Princess is weliswaar een beetje in winterslaap hier maar zeker niet helemaal verdwenen!

Vrijdag 15 september 2017

Daar ben ik weer, na een hele lange pauze... Er is een hoop gebeurt de laatste tijd, maar bovenal heb ik geprobeerd zoveel mogelijk leuke dingen te beleven samen met de beestenbende. Geen grote drama's dus, wees gerust! Desalniettemin was het wel een emotionele periode met als klapper deze afgelopen week. Dit gaf mij dan ook weer heel wat nieuwe inspiratie om aan de slag te gaan met de site, en ook weer wat te gaan schrijven. De site volgt binnenkort nog verder, maar het gedicht wat ik vandaag schreef over de gebeurtenissen die mij de afgelopen week bezig hielden staat inmiddels wel online. Het heet Onzichtbaar Ziek en is te vinden door op de titel te klikken of in het menu rechts bij de overige gedichten te kijken.

Zaterdag 27 mei 2017

Na heel wat PC problemen hoop ik binnenkort eindelijk de site weer regelmatig te kunnen gaan bijhouden. Nog even geduld allemaal en excuses voor het ongemak!

Woensdag 26 april 2017

Een uitgebreide blog over Grant zijn allereerste show staat online, uiteraard gevuld met foto's en ook een filmpje van de dag. De blog is hier te vinden en zijn keurrapport is hier na te lezen. Wat ben ik trots op ons ventje zeg!

Woensdag 19 april 2017

Het is een speciale dag want deze vent viert zijn halve-verjaardag! Hij is vandaag exact 6 maanden oud, weegt 2.4 kilo en is bijna klaar met wisselen. Kleine jongens worden groot, of nou ja groot... Jullie begrijpen wel wat ik bedoel. Hahaha!

Maar dat is niet het enige nieuws wat ik vandaag te delen heb. Er staat namelijk ook een nieuwe blog online met een verslag over onze Sheltiewandeling laatst, onze Paasdagen en een filmpje van een skateboardende Eevee. Benieuwd?! Bekijk dan gauw deze link!

Zondag 16 april 2017

Vandaag is het alweer twee jaar sinds Ashley ons verliet... Een dag die nog altijd moeilijk voor me is, al was die deze keer gelukkig wel gevuld met wat afleiding.
Zo kwam de fokker van Grant langs voor een gezellig kopje koffie. Ze gaf ons gelijk ook wat tips om Grant showklaar te maken en had de stamboom mee als kers op de taart. Ik ben na dit bezoek gelijk aan de slag gegaan en inmiddels kan ik met trots zeggen dat de stamboom van Grant ook online staat op zijn pagina en via deze link te bekijken is!

Zaterdag 8 april 2017

Vandaag stuitte ik op wat foto's van Mojo (Playful Phanpy Special Princess), wat een schat is die jongen toch ook nog altijd zeg! Heerlijk om de pups van Abby te zien opgroeien tot de volwassen honden die ze inmiddels zijn.

Zondag 2 april 2017

Daar zijn ze dan eindelijk... De langverwachte blogs! Maar liefst drie stuks in totaal, om het wel een beetje overzichtelijk te houden. De eerste schreef ik begin maart en is een compilatie blog over de eerste maanden van dit jaar. De tweede gaat over de Theatertour van O'G3NE die we begin maart bezochten. En de derde en laatste is een blog over de laatste weken van maart, met o.a. een verslag over de Harry Potter Expo en een recensie van een Saal Digital wanddecoratie welke ik ontving en uiteraard een foto van één van de hondjes betrof.
De blogs staan nu op de bijbehorende pagina's en alle fotoalbums op de site zijn ook weer up-to-date!

Iets wat niet echt in de blogs staat vermeld maar ik wel nog aandacht aan wil besteden zijn de drie photoshoots die ik in maart heb gehouden met de hondjes. Ik had heel wat inspiratie en besloot wat leuke, originele foto's te maken van onze roedel!
We zijn naar wat bloemen hier in de buurt geweest om wat lente kiekjes te maken. Met alle krokussen en narcissen voelde we de lente al vroeg aankomen dit jaar en wat is nu mooier dan honden en bloemen samen op één foto?! Zie hier een deel van het eindresultaat, overige foto's staan o.a. in dit album op Facebook.

Ook vonden we bij het uitzoeken van wat spullen een pakje wat ooit nog van Ashley is geweest, maar Grant inmiddels ook goed past. Hij was hierin net een matroosje, wat me op een idee bracht... We zijn naar Wellerwaard vertrokken en hebben daar even Grant als een ware zeeman op de foto gezet, in de boot daar vlakbij het water! Het totale eindresultaat is in dit album op Facebook te vinden.

Als laatste was daar dan ook een photoshoot waar aardig wat voorbereiding in zat. Ik had met kerst een paar leuke items gekregen voor de honden waar ik graag iets mee wilde doen, maar wat precies?! Uiteindelijk kwam het plan tot leven voor de 'Bon appetit' photoshoot. En dus dekte ik de tafel, zocht ik lekker en gevarieerd hondenvoer en snacks uit en zorgde ik ervoor dat de hondjes er netjes uit zagen. En toen was het tijd voor de foto's! Eén van de leukste photoshoots voor de hondjes tot nu toe volgens mij, want och wat vonden ze het leuk om zich zo op al het lekkers te storten. Het eindresultaat is ook erg leuk geworden, alle foto's van die middag zijn in dit album op Facebook te vinden.

Natuurlijk is een groot deel van de gemaakte foto's ook terug te vinden in de persoonlijke en gezamenlijke albums hier op deze site en staan er weer genoeg leuke nieuwe foto's in de andere albums eveneens!

Zaterdag 25 maart 2017

De blogs komen er echt aan (staan al klaar op mijn pc, nu alleen nog de bijbehorende foto's en filmpjes erbij plakken) maar voor nu alvast even een persoonlijk gedicht dat ik vanavond schreef.

Zondag 19 februari 2017

Het heeft even geduurd maar hier dan eindelijk een fatsoenlijke update. Het zijn hier wat drukke weken geweest... Een heftige griep, ziekenhuisafspraak, PC problemen en drukke agenda zorgde er onder anderen voor dat ik alweer een tijdje de site niet meer heb bijgehouden. Hopelijk kan ik dat vanaf nu wel weer wat beter gaan doen. Ik ben van plan binnenkort een blog over de afgelopen weken te schrijven om hiermee een klein inkijkje te geven in Grant zijn opvoeding, en nu we een weekje voorjaarsvakantie hebben hoop ik nadien ook hierover nog een blog te kunnen schrijven.
Voor nu in ieder geval wel alvast een aantal foto updates. Zo zijn in de nakomelingen albums van BeeGee, Sterre, Sky en Fény leuke nieuwe foto's toegevoegd en kan ook in de albums van Abby, Eevee, Elphaba, Glacee en Grant een selectie aan nieuwe kiekjes gevonden worden. Verder zijn er ook nog afbeeldingen toegevoegd aan het wandelingen en thuisfoto's album toegevoegd. Op YouTube kunnen allerlei leuke, recente filmpjes gevonden worden van de beestenbende.
Tot zover deze update, meer volgt binnenkort!

Woensdag 11 januari 2017

De pagina van Grant heeft een kleine update gehad wat betreft foto's en ik wilde bij deze ook graag even dit filmpje delen van de hondjes vandaag... Heerlijk toch om ze zo te zien spelen en dollen!

 

Dinsdag 10 januari 2017

Eindelijk staat dan de blog online met daarin alles wat iedereen wil weten over Grant zijn eerste weken hier bij ons, uiteraard gevuld met heel veel leuke foto's en filmpjes om de geschreven woorden kracht bij te zetten. Benieuwd naar al onze avonturen met de kleine vent tot nu toe? Neem dan gauw een kijkje op deze blog pagina!

Woensdag 4 januari 2017

Deze feestdagen kreeg ik weer een hoop leuke foto's binnen van Special Princess nakomelingen. Deze zijn natuurlijk in alle individuele albums te vinden, maar ik heb er voor het gemak ook even een leuke collage van gemaakt die hier onder te vinden is.
Ook de beste wensen namens alle Special Princess 'pups'!

Zaterdag 31 december 2016

Zoals ieder jaar staat ook dit jaar weer de terugblik van 2016 online met daarin al onze hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar.
Grant is inmiddels een weekje hier en doet het erg goed overigens. Een uitgebreide blog over zijn eerste dagen hier bij ons volgt in het nieuwe jaar. Maar bij deze namens ons allemaal alvast de beste wensen voor 2017, een rustige jaarwisseling toegewenst (met name voor alle dieren) en een gelukkig nieuw jaar natuurlijk!

Vrijdag 23 december 2016

Op de valreep voor de komst van Grant staat er nog even een blog online over onze afgelopen week... Daarin een uitgebreid verslag van ons bezoekje aan Dierenpark Amersfoort en nog wat andere leuke, korte foto's en verhalen uit deze afgelopen week. Klik hier om naar de blog pagina verwezen te worden.

Woensdag 21 december 2016

Deze maand sta ik in Psychologie Magazine met een artikel over onbegrepen rouw. Mijn persoonlijke interview gaat over het verlies van Ashley, wat dit met mij heeft gedaan en hoe mijn omgeving hier mee om ging. Meer informatie kan gevonden worden op deze pagina en het blad zelf is te bestellen via hier.

Verder heb ik ook wat aanpassingen aangebracht op verschillende pagina's op de site om de doorstroming van pagina naar pagina nog wat vloeiender te laten verlopen en heb ik ook de teksten op enkele pagina's nog ietwat aangepast. Ik heb inmiddels ook ontdekt dat sommige doorlinks nog niet goed werken, mijn excuses hier voor, hier ben ik nog altijd druk mee bezig!

Dinsdag 13 december 2016

En laat ik nu ik toch bezig ben dan ook maar gelijk de tweede blog online gooien... Ditmaal over het K-otic reünieconcert dat afgelopen weekend plaatsvond. Foto's en filmpjes, inclusief verslag, zijn te vinden op deze pagina.

Vrijdag 9 december 2016

Na een aantal weken lang flink zwoegen en werken tot in de late uurtjes is de nieuwe Special Princess site dan eindelijk af! Zoals te zien is heeft de site een compleet nieuwe lay-out gekregen en zijn er ook wat pagina's bij gekomen en gewijzigd. Eigenlijk is op iedere pagina wel iets nieuws te vinden dus kijk vooral goed rond.

En laat ik dan ook gelijk maar met de deur in huis vallen... Want de nieuwe look van de site is niet het enige nieuws wat ik te melden heb. Over enkele weken zullen wij namelijk een Biewer Yorkshire Terriër aan onze roedel toevoegen. Compleet onverwachts, ongepland maar oh zo welkom. Zijn naam is Grant, hij heeft al een persoonlijke pagina die hier gevonden kan worden en de blog over onze eerste bezoekjes aan hem staat inmiddels ook online en is op deze pagina te lezen. Hierboven ook alvast even een kiekje van de kleine heer, is die niet om op te vreten?!

Vrijdag 18 november 2016

De komende tijd zal deze site waarschijnlijk iets minder regelmatig bijgewerkt worden. Ik ben namelijk bezig met een compleet nieuwe site die ik eind dit jaar online hoop te kunnen zetten. Excuses voor 'problemen' die hierdoor kunnen ontstaan maar heb geduld. Binnenkort komt er een mooie nieuwe Special Princess site voor in de plaats.

Donderdag 17 november 2016

Vandaag heb ik eindelijk de In Memoriam pagina aangepast met een stukje over Miffy en McDreamy inclusief hun laatste filmpjes. Met de pups destijds en alle emoties nadien ben ik er niet eerder aan toegekomen een laatste filmpje voor McDreamy te maken. Maar bij deze is die dan eindelijk af. Mijn eerbetoon aan McDreamy...

 

Dinsdag 15 november 2016

Eindelijk heb ik de tijd en energie gevonden om een blog te schrijven over ons thuisbezoek aan Fény, de afgelopen weken en ook de fotoshoot die ik vandaag heb gehad voor een artikel dat volgende maand in een landelijk magazine zal verschijnen... Alles is te lezen in deze blog.

Zaterdag 5 november 2016

Een uitgebreid verslag volgt nog, maar bij deze wil ik alvast wat linkjes plaatsen naar o.a. de nieuwe pagina van Fény op de nakomelingen pagina. In zijn fotoalbum staan inmiddels al aardig wat kiekjes en daaronder zijn ook een aantal leuke filmpjes van zijn eerste weken bij zijn nieuwe familie te vinden. Tevens zijn we deze week bij hem langs geweest voor ons gebruikelijke thuisbezoekje. Zoals ik al zei volgt hier later nog een verslag van maar hieronder alvast een filmpje om een kleine sfeerimpressie te geven.

 

Het was erg dubbel om deze kleine jongen weer te zien. Het bracht natuurlijk heel wat emoties te weeg bij ons, maar al met al was het fijn om te zien dat deze kleine jongen het zo goed heeft bij zijn nieuwe familie en ook zo blij was om ons te zien. Hij is lekker gegroeid de afgelopen maand maar nog altijd dat heerlijke, vrolijke, brutale ventje.

Woensdag 26 oktober 2016

Er staan weer twee gedichten van me online, ik moet mijn emoties immers op een bepaalde manier uiten op het moment. Het Nederlandse gedicht genaamd 'PTSS' is op deze pagina te vinden en het Engelstalige gedicht 'October 25th' staat op deze pagina.

Zaterdag 15 oktober 2016

Omdat de nachten voor mij op dit momenten vooral heel veel huilen betekenen en al het hoesten en snotteren ook niet bepaald slaapbevorderend is heb ik mijn tijd afgelopen nacht maar eens nuttig besteed. Toen ik besloot een eerbetoon filmpje voor Miffy te maken hoefde ik niet lang na te denken over welk nummer ik hiervoor zou gebruiken. Het is niet geweldig gezongen, dat weet ik, maar om overduidelijke redenen zat opnieuw opnemen er niet in.

 

Deze is voor jou Miffy, omdat we je nooit zullen vergeten…

Dinsdag 11 oktober 2016

Vandaag wordt Miffy gecremeerd, een datum die symbolisch en wreed tegelijk voelt... Vandaag is namelijk ook de verjaardag van haar moeder Glacee die alweer 3jr oud wordt. Ondanks dat deze dag voor ons verre van feestelijk is wilden we hem ook niet voorbij laten gaan zonder hierbij stil te staan. We zijn waanzinnig trots op hoe Glacee zich door de afgelopen weken heen heeft geslagen en hopen dat haar verjaardag volgend jaar een stuk feestelijker zal zijn. Maar voor nu toch gefeliciteerd kleine meid en heel veel liefs van ons allemaal.

Vanavond heb ik om wat emoties te uiten ook een gedicht geschreven over, hoe kan het ook anders, Miffy... Het gelijknamige gedicht is te vinden op deze pagina.

Zondag 9 oktober 2016

Woorden kunnen het verdriet dat wij op dit moment doormaken niet omschrijven... Oktober heeft er weer een nieuwe inktzwarte dag bij... RIP Miffy

Lees het hele verhaal over Miffy en wat er met haar is gebeurt op deze pagina

Zondag 2 oktober 2016

Gisteren hebben we met veel pijn in ons hart Huck moeten laten vertrekken naar zijn nieuwe familie. Hij was er klaar voor, wij alleen nog niet helemaal... Een uitgebreid verslag van de afgelopen week van de tweeling is te vinden in het laatste puppydagboek.
Ook heb ik deze week een vlog gemaakt welke een dag uit het leven van de pups laat zien. Het is mijn allereerste vlog dus perfect is die zeker niet, maar voor de liefhebbers hieronder de link.

 

En dan tot slot nog het volgende...

Er zijn heel wat jarige hondjes dit weekend! Zo vierde onze stammoeder Abby gisteren alweer haar 9e verjaardag en is het vandaag de beurt aan haar tweede nestje. Snowy (Ambitious Phione Special Princess), BeeGee (Lightning Raichu Special Princess), Sky (Prince Manaphy Special Princess), Kai (Cute Buneary Special Princess), Mojo (Playful Phanpy Special Princess) en natuurlijk onze eigen Eevee (Curious Eevee Special Princess) zijn vandaag alweer 6 jaar oud geworden. Van harte gefeliciteerd allemaal!

--------------------------------------------------------------------------