Weblog e.d.

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

 

 

 

 

De cavia's

Het was eigenlijk absoluut niet het plan om er nog dieren in hokken bij te nemen. We vonden onze beestenbende groot genoeg. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan... Toen een goede vriendin van mij begon met haar caviastal kwam ik daar regelmatig de nestjes fotograferen. Mijn bezoekjes aan haar deden mij terugdenken aan mijn jeugd in Artis waar we ook veel met cavia's werkten. In het najaar van 2017 vond zij drie van haar nakomelingen terug op Marktplaats, verwaarloosd, gewond en te koop aangeboden voor belachelijke bedragen. Aangezien er bij haar in de stal geen plek meer was voor allemaal hebben wij aangeboden mee te helpen. Zodoende kwamen twee Peruvian broers in ons huis terecht, destijds nog op zolder in oude ongebruikte chinchilla hokken. We werden verliefd, en hoewel één van de broers uiteindelijk een nieuw thuis vond in België besloten wij de andere zelf te houden. Maar een cavia is een groepsdier, dus er moest een vriendje voor hem bij, waardoor wij nu in onze huiskamer een huis hebben staan voor de halfbroers Four & Dash.

Four

 • Four - Bellden Danley de la Montagne Four - Bellden Danley de la Montagne
 • Four bijna 2wkn oud Four bijna 2wkn oud
 • Four 2jr oud Four 2jr oud
 • Four die vraagt om eten Four die vraagt om eten
 • Four samen met zijn moeder en nestgenootjes bij zijn fokker Four samen met zijn moeder en nestgenootjes bij zijn fokker
 • Four kort na zijn komst hier bij ons Four kort na zijn komst hier bij ons
 • Four in feeststemming Four in feeststemming
 • Puber Four Puber Four
 • Groepsfoto van Four en zijn nestgenoten Groepsfoto van Four en zijn nestgenoten
 • Schattige Four Schattige Four
{image.index}/{image.total}

Bijzonder genoeg heb ik de bevalling van Four live gevolgd op de webcam destijds en heb ik hem gedurende zijn tijd bij zijn fokker meerdere malen bezocht. Hij was zo een schattige baby, zo fotogeniek ook en achteraf gezien was zijn babyfoto één van mijn favorieten die ik daar destijds heb gemaakt. Toen wij hem een opvangplek gaven was hij fysiek nogal gehavend. Hij had meerdere bijtwonden, zijn vachtkleur was dof en zijn lange haren waren nergens meer te bekennen. Gelukkig was dit van korte duur. Al binnen enkele weken bij ons zagen wij zijn vacht groeien, kleur en glans terug komen en ook op het sociale vlak werd hij steeds nieuwsgieriger. Hij werd weer de oude Four zoals hij ook was in de maanden dat hij bij zijn fokker woonde.
Uiteindelijk is hij uitgegroeid tot een prachtige beer van flink, zeer flink, formaat. Hij heeft een eigen willetje dat hij niet alleen aan zijn halfbroer opdringt maar ook aan ons. Qua karakter is hij aardig dominant en wat eten betreft is hij een veelvraat. Hij is dan ook aanwezig maar dan wel op een gezellige manier. Na zijn verhuizing naar onze huiskamer bracht hij gelijk wat leven in de brouwerij. Hij is een flinke kletskous en als er eten in het spel is zal iedereen dat horen. Fotomodel spelen is hij ook best goed in al moet daar wel iets tegenover staan in de vorm van wat groenten of kruiden. Knuffelen in het hok vindt hij niet zo fijn maar op schoot is hij dan wel weer juist heel rustig en ontspannen.
Four is vernoemd naar de mannelijke hoofdpersoon uit de filmserie Divergent. Een stoere en knappe man, iets dat onze Four ook zeer zeker is. Kortom een toepasselijke naam voor ons goudlokje.

Bellden Danley de la Montagne

Beer

Ras: Peruvian
Kleur: Choco Buff Wit

Geboortegewicht: 104gr

Geboren: 7 juni 2017

 

Limboos Santos

Beer

Peruvian

Choco Buff Wit

Beer

Alpaca

Choco Buff Wit

Zeug

Peruvian

Choco Buff Wit

Limboos Nekita

Zeug

Peruvian

Choco Buff Wit

Beer

Peruvian

Choco Buff WitZeug

Peruvian

Choco Buff Wit

Omdat cavia stambomen nogal gemakkelijk nagemaakt kunnen worden is deze stamboom online gecensureerd


Dash

 • Dash - Dash Morgan de la Montagne Dash - Dash Morgan de la Montagne
 • Dash rond de drie weken oud Dash rond de drie weken oud
 • Dash een jaar oud Dash een jaar oud
 • Dash kort na zijn intrek bij ons Dash kort na zijn intrek bij ons
 • Dash stelt zich voor Dash stelt zich voor
 • Dash nog bij zijn fokker op de foto samen met de vader van Four Dash nog bij zijn fokker op de foto samen met de vader van Four
 • Baby Dash Baby Dash
 • Dash samen met zijn halfbroer Four Dash samen met zijn halfbroer Four
 • Groupsfoto van Dash en zijn nestgenoten Groupsfoto van Dash en zijn nestgenoten
 • Dash de Tsum Tsum Dash de Tsum Tsum
{image.index}/{image.total}

Toen we de keus maakten om Four te houden besloten we daarmee ook indirect in de toekomst nog een tweede cavia aan onze familie toe te voegen. Uiteraard was er geen twijfel over mogelijk dat deze cavia bij dezelfde stal vandaan zou komen. Het eerstvolgende nest dat daar op de planning stond was dat van Four zijn moeder, alweer zo een leuk toeval want zij was altijd één van mijn favoriete cavia's daar. Uiteindelijk kreeg ik de laatste dag van de kerstvakantie vroeg in de ochtend een appje, ze waren geboren en ik mocht gelijk komen kijken. Alle jongen waren super schattig maar er viel mij eentje gelijk op, degene met de meest afwijkende kleurtekening.
Dash was gedurende de eerste periode van zijn leven bij ons een ietwat terughoudend ventje. Hij keek erg op tegen Four toen hij hier kwam en was lange tijd een klein onderdeurtje. In formaat is hij nog steeds niet de grootste maar zijn karakter is wel zeer veranderd. Zo is hij tegenwoordig een stuk vrijer en socialer naar mensen toe. Hij vindt het zelfs af en toe fijn om gekriebeld te worden in zijn hok. Eten is hij nog steeds kieskeurig mee maar hij laat zich tegenwoordig niet meer het kaas van zijn brood eten, of in zijn geval witlof van zijn andijviebedje.
Omdat ik Dash al in het nest uitkoos heb ik ook zijn stamboomnaam mogen kiezen. Enige voorwaarde was dat zijn eerste naam met een D moest beginnen aangezien het 't D-nest betrof. De naam Dash komt uit de serie Witches of East End, één van mijn favoriete series op dit moment. Zijn tweede naam, Morgan, komt uit de serie Criminal Minds en is een knipoog naar enkele uitspraken en bijnamen van/door dit karakter in die serie (waarin het woord 'chocolate' veelvuldig wordt gebruikt, en laat dat nu net Dash zijn signature look zijn).

Dash Morgan de la Montagne

Beer

Ras: Peruvian
Kleur: Choco Buff Wit

Geboortegewicht: 79gr

Geboren: 7 januari 2018

 

Limboos Wenzel

Beer

Peruvian

Choco Buff Wit

Beer

Peruvian

Choco Buff Wit

Zeug

Peruvian

Choco Buff Wit

Limboos Nekita

Zeug

Peruvian

Choco Buff Wit

Beer

Peruvian

Choco Buff WitZeug

Peruvian

Choco Buff Wit

Omdat cavia stambomen nogal gemakkelijk nagemaakt kunnen worden is deze stamboom online gecensureerd

---------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Beide heren zijn afkomstig van Caviastal de la Montagne