Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Royal Blue from Marmorea's Shelter

"Bloom"

  • Bloom - Royal Blue from Marmorea's Shelter
  • Bloom 1,5 jaar oud
  • Bloom en haar heerlijke hoofdje
  • #BlueMerleBloom
  • Bloom tijdens kerst 2021
  • Bloom de ballenverslinder
  • Bloom tussen de bloemetjes
  • Bloom bij haar fokker
  • bootstrap carousel
  • Baby Bloom
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
javascript photo gallery by WOWSlider.com v9.0


Geslacht: Teefje
Geboren: 21 oktober 2021
Kleur: Blue Merle
Ooguitslag: ECVO vrij juli 2023 (op distichiasis na, één haar per oog), CEA & PRA genetisch vrij
DNA uitslagen: MDR1 +/+ (vrij), DM2 N/N (vrij) & vWDIII N/N (vrij)
Heupen: HD-A

Stamboom - Shows

Bloom is een onzekere dame met een speels karakter. Ze is actief en super vrolijk maar kan ook heerlijk een tijdje bij je liggen kroelen en lekker op schoot zitten. Ze is gek op knuffelen en zoenen en komt dan ook regelmatig even naar je toe voor wat toenadering. Samen met Glacee en Eevee (die tevens haar oudtante is) heeft ze de grootste lol al kan ze het met de rest van de huisdieren ook super goed vinden. Zo zijn zij en Meghan ook beste vriendinnen en liggen ze regelmatig samen te spelen of elkaar zoentjes/kopjes te geven. Vreemden houdt ze niet zo van, daarin is ze een echte Sheltie die in eerste instantie de kat uit de boom kijkt. Maar uiteindelijk wint haar nieuwsgierigheid het meestal toch want ze wil ook overal bij zijn en alles in de gaten houden. Ze is een echt springkonijn en kan met haar sprongen extreme hoogtes behalen. Blaffen kan ze eveneens erg goed en doet ze vooral als ze heel enthousiast is of haar zin niet krijgt. Ze kan erg goed apporteren en is gek op haar pluche voetbal die ze oneindig vaak kan terugbrengen. Sinds eind 2022 doen we Hoopers met haar op recreatief niveau en hierin zien we haar iedere les meer groeien. Slapen doet ze het liefst op de rug met alle vier de poten in de lucht op de bank, in een lekkere zachte mand of stiekem op bed (als ze daar weer eens is opgekropen midden in de nacht). Maar zodra ze de wekker hoort gaan staat mevrouw 'aan'.
Al voor het overlijden van Abby wisten wij dat er weer een Sheltie bij zou komen. Na haar overlijden duurde het dan ook niet lang voor we aan onze zoektocht begonnen, wetende hoe lang de wachtlijsten en ons eisenlijstje waren. Na een hoop teleurstellingen kwam er een droom van een nestje voorbij bij een bevriende fokker (de eigenaren van Eevee's vader). Wekenlang waren we in spanning om te horen wat er geboren zou worden en op de dag van de bevalling hield ik het niet meer van de zenuwen. De droom was een bi-color of blue merle teefje maar we wisten dat de kans hierop klein was. Na de geboorte kregen we via via te horen dat er waarschijnlijk geen pupje voor ons bij zat. Tot we de volgende dag een belletje kregen van de fokker... Het bleek één grote grap te zijn om ons voor de gek te houden! Er zat een blue merle teefje voor ons bij maar zij wilde ons dit graag zelf vertellen en niet dat wij dit via via te weten zou komen. Ik had tranen in mijn ogen toen ik het nieuws hoorde en ben nog steeds zo dankbaar voor Bloom in ons leven. Vanaf de eerste dag zijn we overspoeld met updates van onze kleine meid en met een kleine vier weken zagen we haar voor het eerst. Het was liefde op het eerste gezicht en hoewel we nog wel heel eventjes hebben getwijfeld tussen Bloom en haar bi-black zusje, voelde we ons bij Bloom gewoon het vertrouwdst.
Bloom is vernoemd naar het tekenfilm karakter en de hoofdrol uit de Netflix serie Winx en spreek je op z'n Engels uit. Ik vond deze naam altijd al erg leuk en helemaal passen bij een blauw pupje. Hij stond dan ook erg hoog op ons namenlijstje en na het zien van de eerste foto's was het voor mij gelijk duidelijk dat dit gewoon Bloom moest zijn. Extra bijzonder is het ook wel dat na het telefoontje van de fokker met het nieuws dat er een pupje voor ons geboren was, ik gelijk zei dat Bloom was geboren. Het heeft dan ook gewoon zo moeten zijn dat zij deze naam nu draagt.
Mevrouw had in het nest al de dikste vacht en het hoogste gewicht en was vanaf dag één een veelvraat. Bloom is ondertussen nog steeds een flinke meid, iets boven de maat, maar dat geeft ons alleen maar meer om van te houden zeggen wij altijd. Op gezondheidsgebied doorstaat ze tot dusverre alle tests met vlag en wimpel en ze draagt tevens zeer waarschijnlijk het bi-color gen. De hoop is dat wij, als Bloom daar klaar voor is, ooit met haar kunnen gaan fokken.