Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Bachata Romantica Di China Latina

"Elphaba"


  • Elphaba - Bachata Romantica Di China Latina
  • Elphie met haar nieuwe look
  • Volwassen Elphie
  • Spelende Elphie
  • Jongvolwassen Elphaba
  • Puber Elphaba
  • Tien jaar oude Elphaba
  • Puppy Elphie
  • image carousel
  • Een groene Elphaba, net zoals de heks
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
javascript photo gallery by WOWSlider.com v9.0
 

Geslacht: Teefje
Geboren: 21 januari 2012
Ras: Chinese Crested
Varieteit: Powderpuff
Ooguitslag: ECVO vrij, PLL & prcd-PRA vrij

***Met Elphaba wordt NIET gefokt!***

Stamboom - Shows

Elphaba is een heerlijke vrolijke meid met een rastypisch clownesk karakter. Ze is stronteigenwijs maar met haar grote kijkers weet ze iedereen om haar pootje te winden, zelfs als ze zich weer eens als een idioot gedraagt tijdens een wandeling. Snoep is ze helemaal dol op maar in het bijzijn van nieuwe mensen en dieren is ze in eerste instantie altijd erg terughoudend. Ze kan niet goed tegen veranderingen, iets wat ook is bevestigd door verschillende gedragstherapeuten die haar karakter als 'autistisch' omschreven. Toch betekend dit zeker niet dat ze je niet uiteindelijk zal accepteren hoor. Ze blijft echter wel een hond met gebruiksaanwijzing maar gelukkig leren wij deze alsmaar beter te gebruiken. Buiten is ze een compleet andere hond dan binnenshuis en vreemde honden moet ze niks van hebben. Wat dat betreft is Elphie dan ook echt een huismus die het liefst alleen wat vaste, rustige wandelplekken bezoekt en voor de rest lekker thuis is.
Haar naam is erg speciaal voor mij. Deze is afkomstig uit een boek en de daarop gebasseerde musical Wicked (waarin overigens ook mijn eigen voornaam voorkomt). Het karakter Elphaba hier in is iemand waarmee ik mij zeer indentificeer. Bovendien is haar levensverhaal ook wel toepasselijk bij de vooroordelen over het ras de Chinese Naakthond. Ook de musical zelf heeft veel voor mij betekend. Ik ontving in 2011 een prachtig cadeau van de Nederlandse cast van deze voorstelling als hart onder de riem. De musical had ook de slogan 'niets is wat het lijkt' wat ik bij een Chinese Naakthond met haar (oftewel powderpuff) toch ook wel erg toepasselijk vind. Maar misschien nog wel het allerbelangrijkste... Elphaba's kracht heeft mij ook de kracht gegeven door het jaar 2011 heen te vechten. Zij heeft mij leren om te gaan met mijn eigen gezondheidssituatie (een hartstilstand, vijfde chronische diagnose erbij en weer flink meer beperkingen) en die van mijn oma (die op 1 februari 2012 overleden is) dus als afsluiting van deze moeilijke periode, als nieuw begin en als eerbetoon aan mijn oma vond ik deze naam zeer toepasselijk voor onze eigen Elphie.
Met de komst van Elphaba sloegen we een nieuwe weg in, een nieuwe frisse start na een tijd van heel veel verdriet en ellende. De fokker van Elphaba leerde we in 2011 kennen en hadden we gelijk een goede klik mee. Toen zij haar nestplanning bekend maakte was ik dan ook meteen verkocht. Hoewel er in eerste instantie wel fokplannen met haar zijn geweest hebben wij toch besloten deze plannen niet door te zetten en gewoon alleen van haar te genieten als gezinslid.
Helaas is Elphaba sinds 2022, na een medische misser, niet meer in de beste gezondheid. Gelukkig geniet ze nog optimaal van het leven en hebben we met medicatie haar toestand redelijk onder controle. Om deze reden hebben wij echter wel eind 2023 moeten besluiten om haar vacht kort te scheren. Een keus die met pijn in ons hart werd gemaakt, want ze heeft altijd een prachtige vacht gehad. Maar de klitten werden te erg en gingen haar in het dagelijks leven in de weg zitten. Ze gaat dus tegenwoordig door het leven als een naakthond, hoewel ze van binnen natuurlijk altijd een powderpuff zal blijven.