Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Britney Spears - Femme Fatale tour (20 okt 2011)

Gisteren stond een avondje uit op de planning, een avondje uit waar we al lang naar uitkijken. Britney Spears was namelijk weer in Nederland na al die jaren en wij waren hier uiteraard bij! Mijn allereerste ‘echte’ concert (Pittig Popconcert van Telekids niet meegerekend) was dat van Britney en sindsdien hebben we geen tour van haar in Europa gemist. Zelfs de Circustour die helaas niet in Nederland te zien is geweest hebben we in 2009 bezocht in België (Antwerpen). Vandaag konden we gelukkig iets dichter bij huis terecht, Rotterdam Ahoy. Het was natuurlijk tot op het laatste moment nog twijfelachtig of we konden gaan of niet maar mijn oma stond er op dat wij een leuke avond zouden hebben. Zij is dus thuis bij ons op de honden gaan passen terwijl wij die kant uit gingen.
Na onderweg wat files en een brandende auto te hebben gepasseerd kwamen we mooi precies op het moment dat de deuren open gingen aan bij Ahoy. We zijn echter niet meteen naar binnen gegaan want aangezien mijn vriendin Maryse vlakbij Ahoy woont hadden we nog even met haar afgesproken op het plein voor wat kletspraat voor we naar binnen zouden gaan. Ze had haar Sheltie Lizzie ook mee dus we hebben ook nog even lekker met die schat kunnen knuffelen.
Ongeveer een uur later gingen we naar binnen en na wat gedoe over de plaatsen (we zaten in vak AJ maar de mensen op onze stoelen waren er van overtuigd dat dat vak AI was, uiteindelijk zijn ze vlak voor de show naar het andere vak gegaan toen ze er achter kwamen dat dit niet klopte) konden we dan eindelijk beginnen aan de avond. We hadden prachtige plaatsen, vlakbij het podium met erg goed zicht dus daar was ik wel blij mee. Het blijft immers vervelend dat ik tegenwoordig geen staanplaatsen meer aan kan dus om dan toch nog op deze manier goed zicht te hebben maakt een hoop goed.
Het eerste voorprogramma hebben we gemist maar rond 20u begon Joe Jonas met zijn set. Hij is bekend van de band Jonas Brothers waarmee hij samen met zijn broers al heel wat hits heeft gescoord. Ondertussen is hij solo en heeft hij pas een eigen album uit waarvan hij wat nummer kwam brengen. Zijn set was erg leuk, de muziekstijl die ik van hem had verwacht speelde hij ook en dit stelde absoluut niet teleur. Je kon duidelijk zien dat hij ervaring heeft met performen en zijn live-zang was ook super. Kortom een leuk voorprogramma.Na het voorprogramma begon het aftellen, 30min tot show... Mijn moeder ging in die tijd ‘even’ naar het toilet en wat eten halen. Gevolg... Pas 1 minuut voor show was ze terug! Bij toilet een stond zo een lange rij dat je er niet eens meer in paste, bij toilet 2 stonden meer dan 50 mensen te wachten dus uiteindelijk is ze naar toilet 3 gegaan aan de andere kant van Ahoy. Ik totaal zijn er in het nieuw verbouwde Ahoy maar bar weinig toiletten te vinden, gemiste kans want hierdoor liep er dus veel gefrustreerd publiek rond. En dan nog het eten... Er stond een Swirl stand en aangezien ik gek ben op deze ijsjes hebben mijn moeder en ik er 2 gehaald. Kosten? Rond de 9 euro, voor een ijsje! Een hoorntje alleen al koste iets van 3 euro. Over leuke bedragen gesproken...
Maar goed het ging om de show uiteindelijk natuurlijk. Laat ik beginnen te zeggen dat ik alle kritiek op Britney vaak zeer onterecht vind! Ze playbackt idd een groot deel van haar shows maar gezien de show eromheen kan je haar dit ook niet kwalijk nemen. In het verleden heb ik gemerkt dat ze wel het grootste deel van de tijd meezingt en meestal heeft ze 1 of 2 rustige nummers waarin ze volledig live gaat. En deze klinken dan ook vaak echt prachtig... Je gaat niet naar Britney voor de livezang. Je gaat naar concerten van haar voor het spektakel er omheen, de show die zij creëert. En dat je haar dan af en toe live hoort zingen bij enkele nummers is een mooie bijkomstigheid. Met die gedachte gingen wij dus ook naar de show van gisteravond...
Na Onyx jaren terug in Nederland heeft ze in mijn ogen geen tour meer gehad die dat spektakel heeft overtroffen alhoewel Circus in België wel erg dichtbij kwam. De verwachtingen waren dus hoog! Maar helaas, ik moet eerlijk bekennen dat ze deze verwachtingen niet heeft waargemaakt. Ik denk dat de show voor fans die de Circustour niet hebben gezien een groot spektakel was. Maar voor mij als publiek van ook die tournee vond ik veel dingen ietwat gekopieerd, en miste ik dus het verassing element en hierdoor een groot deel van de spektakel. De schommel bij het rustige nummer, precies hetzelfde maar dan in een iets ander jasje is gedaan bij de Circustour. De politieagenten tijdens sommige nummers, ook weer in een geheel andere setting hoor daar niet van maar wel ook weer iets uit de Circustour. En ga zo maar door... Ook miste ik wat spektakel in de dans. Begrijp me niet verkeerd de choreografieën waren weer super hoor maar het miste gewoon net dat beetje... Tja wat is het eigenlijk? Zou het niet weten maar het miste wat ‘Britney’s’. En dan de zang... Hoewel ik hier in het verleden dus nooit commentaar op heb gehad vond ik dat deze keer ook wel tegenvallen. Het meezingen met de nummers wat Brit in het verleden namelijk nog wel vaak deed was nu bijna helemaal weggevallen door alle synthesizer geluiden en zelfs de ballade die ze zong klonk niet helemaal live. Nu had ik dit alles op zich nog niet eens zo erg gevonden als het verder goed was geweest, want je weer immers bij Britney dat je geen spectaculaire toonladders hoeft te verwachten. Maar de geluiden waren soms echt niet allemaal even juist, het beeld en geluid (op de schermen bij de filmpjes tussendoor) liep niet altijd even goed gelijk en bij sommige nummers had ik het idee alsof de band zelfs een beetje off-key ging. Maar laat ik niet alleen negatief zijn... Want het was al met al alsnog een prachtige avond hoor. Van op en neer gaande gevangeniscellen, tot menselijke slangen en een boot en auto on stage! Britney pakte weer goed uit met de show en er zaten echt wel wat leuke momenten in. Mijn favorieten zijn toch echt wel het moment dat het publiek op het podium mocht komen tijdens ‘I Wanna Go’ en de afsluiter met uiteraard het toepasselijke nummer ‘Till The World Ends’ waarbij Britney nog even mooi de lucht in ging. Moet ik wel weer bij zeggen dat ik wel ietwat interactie met het publiek miste bij het laatste nummer waardoor ik niet echt het gevoel had van een grote feestelijke afsluiting, was het wel maar meer op het podium niet zozeer in de zaal.  Maar het optreden zelf was wel weer echt prachtig hoor, wat dat betreft heeft Brit dus zeker niet teleurgesteld.
Dus overall feeling wat betreft de avond... Tja het was natuurlijk moeilijk om er echt ‘in te zitten’ gezien alles wat er nu in ons leven speelt maar ik heb mijn uiterste best gedaan mijn gedachte even te verzetten en daar niet zo mee bezig te zijn en volgens mij is dat aardig gelukt. De show was zeker leuk en prachtig om te zien ondanks de dingen die wat tegenvielen. Maar was die zo goed als de Circus en Onyx tour van Brit (of de show van Katy Perry eerder dit jaar en Lady GaGa vorig jaar welke toch ook wel qua spektakel e.d. op dit niveau zitten), nee dat kan ik helaas niet zeggen. Maar ik ben absoluut blij dat ik gegaan ben en ik heb zeker een leuke avond gehad! Britney hoort toch echt bij mijn leven en om dus ook bij deze show weer te zijn geweest vind ik geweldig. Ik blijf haar ondanks alles een super artiest vinden met geweldige shows en optredens die je gewoon niet mag missen. Of ik dus een leuk avondje uit heb gehad? Zeker weten!