Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Int. Dogshow 'De Utrecht' 2012 (21 oktober 2012)

Vandaag was een belangrijke showdag… Eentje die ook heel wat zenuwen met zich mee bracht. Vandaag is namelijk de dag dat Elphaba 9mnd oud is geworden, en vanaf die leeftijd doe je op hondenshows mee in de ‘Jeugdklasse’ (en kun je dus ook een gooi doen naar het Nederlands Jeugdkampioenschap). Toevallig was er ook precies op deze dag vandaag een hondenshow dus tja die kans kon ik niet laten lopen natuurlijk. Onze allereerste keer Jeugdklasse op zo een speciale dag… Kortom vandaag stond Internationale Hondententoonstelling ‘De Utrecht’ op de planning!
Na het debacle in Zwolle gingen we wel met gemixte gevoelens richting de show nu. Deze werd namelijk ook op een nieuwe locatie gehouden dus dan is het toch altijd weer afwachten wat daar van komt hè. Maar de eerste indruk was meteen al goed, goede parkeergelegenheid dichtbij de hallen en ook alles binnen verliep lekker soepel.
We hadden een mooi plaatsje dichtbij de ring dus hadden goed overzicht over alles. Ook de andere aanwezige honden hebben we natuurlijk even bewonderd en met name de Chow Chow’s (tja een van mijn grote liefdes, helemaal na Belle) heb ik zelf erg van genoten (helemaal een pupje in het bijzonder, hahaha). We waren ook niet alleen gelukkig! Hoewel de fokker van Elphaba helaas er niet bij kon zijn deze keer had ik gelukkig gezelschap van twee andere gezellige vriendinnen waarmee ik lekker heb kunnen kletsen. Tevens ook hier nog even een bedankje voor Maryse van Herpen, die verantwoordelijk is voor alle foto’s gemaakt op de show vandaag. Top!
De keurmeester nam erg zijn tijd voor alle keuringen dus uiteindelijk liep het allemaal erg uit. Op zich geen ramp ware het niet dat de hitte naar boven stijgt en wij in een van de ringen boven moesten showen. Op den duur werd het dus wel een beetje benauwd en heet daarboven en met alle stress wat zich opbouwde begon ik me echt niet lekker te voelen. Daarbij kwam ook dat een puffje klaarmaken voor de show niet zo gemakkelijk is, en we dus al ruim van tevoren waren begonnen met het borstelwerk wat we uiteindelijk enkele keren over hebben moeten doen omdat Elphaba op een gegeven moment gewoon instortte op de tafel zo moe was ze van al dat wachten.
Tegen de tijd dat ik de ring in moest was ikzelf ook helemaal niet meer bij, en dit was ook duidelijk te merken aan mijn keuring... Ik maakte fouten die ik nooit eerder had gemaakt en was gewoon echt niet helemaal bij. Poeh wat baalde ik daar van zeg, ik zag mijn kansen met de minuut kleiner worden daar in de ring. De keurmeester was wel erg aardig, vriendelijke man die echt z’n tijd nam voor de hondjes en handlers en probeerde ons allemaal op ons gemak te stellen. Iets wat ik wel kon gebruiken op dat moment, hahaha!
Elphaba was nog altijd erg onzeker. In Zwolle heeft ze een erge knauw in haar zelfvertrouwen gehad weer en ik was even bang ook daarna dat we weer terug bij af waren. Op ringtraining bleek later de terugval minder heftig te zijn dan gedacht maar toch… Elphaba is weer minder pittig in de ring dan voorheen. Iets wat langzaamaan weer opgebouwd moet worden maar nu dus wel echt te merken was, met name aan het begin van de keuring. En ik moest als eerste de tafel op dus dat was verre van ideaal. Gelukkig kwam ze op het eind wel een beetje los weer en liet ze zichzelf van haar beste kant zien, een hele geruststelling dus. Elphaba was duidelijk niet de enige onzekere in de ring en er werd me ook verteld dat dit op zich niet vreemd is voor haar leeftijd, dat het bij dit ras best nog wel een tijdje kan duren voor ze daar overheen groeien. Kortom het is gewoon iets waar we aan moeten blijven werken.
Ik stond met 4 andere teven in de Jeugdklasse, 5 honden dus in totaal. Waarvan 3 puffjes, 2 hairless. Fikse concurrentie dus… Mijn doel was om niet laatste te worden en een Utje binnen te slepen deze eerste keer, en beide doelen heb ik met trots behaald!
Nadat een van de puffjes uit de ring werd gestuurd en de andere een 4e plaats toegewezen kreeg moesten ik en de hairless dames allemaal nog een keertje lopen. Daarna werden Elphie en ik naar de 3e plaats gestuurd en werd Elphie’s nichtje uiteindelijk 1e. De rapportjes lieten nog even op zich wachten maar met heel veel blijdschap was daar ook alleen maar heel veel moois te lezen, zie hier…

“9mnd powderpuff, prima rasbeeld, mooie maat, toont zich helaas nog erg onzeker. Beeldschoon hoofd met prachtig expressief oog, prima voorsnuit, correct geplaatste + gedragen oor. Correcte hals, correcte ribwelving, prima bone. Evenredig gehoekt. Moet aan zelfvertrouwen winnen, prima hazenvoet. Vlotte gangen.”

Absoluut een rapportje om trots op te zijn vind ik zo, ik ben het er dan ook helemaal mee eens (want inderdaad Elphaba moet echt nog wat zekerder worden in de ring, en ik ook)!

Na de keuringen hebben we gezellig met z’n allen beneden nog wat gegeten, wat geshopt bij de winkeltjes en gekletst natuurlijk. Tegen 15u zijn we dan eindelijk richting huis vertrokken en toen was ik ook wel echt helemaal op hoor. Eenmaal thuis ben ik dus ook eerst even een paar uurtjes op bed gaan liggen want ik kon echt helemaal niks meer. Maar het was een erg gezellige dag, geslaagde keuring en leuk evenement om mee te maken. Zeker een show die ik nog wel eens vaker wil bezoeken en zeker een keuring die weliswaar beter kan maar waar ik al met al ook wel zeer tevreden over ben hoor. Kortom een goed begin voor ons in de Jeugdklasse!

Nog meer foto's van de dag zijn hier te vinden...