Weblog e.d.

Oudere weblogs

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

 

 

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Tweede week - 21 t/m 28 mei 2015

Tijdens Flynn zijn laatste weekje hier bij ons hebben we geprobeerd ook zo veel mogelijk leuks samen te plannen. Te beginnen met donderdag de 21e… Na een nogal slechte nacht met toch weer veel verdriet om het gemis van Ashley besloten we die middag nog even lekker er op uit te trekken met de hondjes. We hebben dit maal het Kabouterbos bezocht in Dronten, waar we een sprookjesachtige wandeling hebben gemaakt. Flynn heeft zich weer heerlijk uitgeleefd met de meiden, en dit keer ook echt met de Chineesjes gespeeld. We hebben nieuwe delen van het bos ontdekt, van een prachtige open weide (waar we wel al vaker waren geweest) tot een donker bos waar geen groen te vinden was.


Omdat ik na een week iedere dag op pad te zijn geweest echt even niet meer kon besloot ik vrijdag een rustdag in te lassen. Mijn lichaam had echt weer even wat tijd nodig om te herstellen, en hoewel dit in mijn geval (helaas) niet binnen 24u gebeurt helpen alle beetjes natuurlijk. Ik heb dus een groot deel van de dag op bed gelegen, en Flynn paste zich hier gelukkig net als onze eigen hondjes prima bij aan. Mijn moeder heeft de wandelingen op zich genomen en is in de avond nog even met alleen de Shelties op pad geweest om Flynn ook deze dag zijn extra uitdaging te geven. Wel heb ik die namiddag nog een kleine photoshoot gedaan met de hondjes in de tuin. Net zoals bij de voorgangers van Flynn, logees Bentley en Tubbs hebben we een groepsfoto op een bank hier in huis gemaakt. Wat leuke speelshots en ook nog een mooie groepsfoto van onze meiden alleen daarna konden niet achterblijven natuurlijk.Zaterdag begon weer met de hondenschool. En weer keek Flynn zijn ogen uit, wat vond hij het toch bijzonder om alle hondjes bezig te zien in de bak met de behendigheidstoestellen. Eevee was echter flink moe na de les dus Flynn moest het nadien even doen zonder z’n speelmaatje. Gelukkig had hij de Chineesjes om hem bezig te houden en heeft hij in verbazing enkele van hun speelmomenten geobserveerd. Die avond heb ik mezelf toch nog even bij elkaar geraapt om naar het bos te gaan met alle hondjes. Het was lekker weer en weekend, dus we besloten naar een bos met aanlijnplicht te gaan om de grote drukte te vermijden. Dit mocht de pret echter zeker niet drukken hoor voor de hondjes, ze hebben het heerlijk naar hun zin gehad al vonden we allemaal de vliegen op weg naar het wandelpad iets minder fijn… Hahaha!Na zaterdagnacht het Songfestival te hebben bekeken kon ik nadien maar moeilijk in slaap komen. Om de een of andere reden lag het gemis van mijn dierbaren, in het bijzonder Ashley natuurlijk, erg vers in mijn geheugen ineens en zaten de emoties hoog. Om me heen sliep alles, maar om 5u ’s ochtends had ik nog altijd geen oog dicht gedaan. Ik ben dolblij met alle steun van mijn beestenbende, mijn (online) vrienden en ook de geweldig leuke afleiding die logee Flynn met zich mee brengt. Maar het neemt niet weg dat ik Ashley nog iedere dag mis. Vijf weken, het lijkt zo lang maar zo kort geleden ook nog tegelijkertijd. Wat verlang ik toch terug naar het ontspannen en veilige gevoel dat zij mij gaf, dat gevoel iets waard te zijn wat ik nu een beetje kwijt ben. Ik hoop dat gevoel ooit weer terug te zullen krijgen, ik hoop dat de pijn ooit wat dragelijker wordt. Maar die nacht was gewoon weer even zo een grote golf aan emoties waar ik me doorheen probeerde te slaan kijkend naar die lieve slapende koppies van de hondjes om me heen. Wat zou zo een hondenleven soms makkelijk zijn hè denk ik dan wel eens.
Zondag besloot ik om deze reden ook zo veel mogelijk rust te pakken. Niet alleen mentaal was ik na die nacht helemaal op maar ook fysiek zat ik er even flink doorheen. Open wonden, bulten, pijn en kramp overal, mijn lijf wilde echt even niet meer. Ik heb de dag dus voor een groot deel in bed doorgebracht en de rest van de avond lekker op de bank TV gekeken terwijl mijn moeder de zorg voor de hondjes overnam.


Maandag heb ik ook een groot deel van de dag geprobeerd te rusten. Helaas was er vanwege de Pinksterdagen geen mogelijkheid om naar de hondenschool te gaan met Flynn deze avond, en de drukte in alle bossen/parken zorgde er ook voor dat ontspannen wandelen er niet echt bij zat. Rond etenstijd hebben we uiteindelijk toch een rustig plekje in het bos gevonden om lekker met alle hondjes een flinke wandeling te maken. En hen ook flink uit te laten razen.

 


Dinsdagnacht was weer een pittige voor me. Of het nu de inspanningen van de afgelopen weken is, de temperatuurswisselingen of het feit dat mijn baarmoeder al een tijdje ‘rustig’ is en dus binnenkort wel weer eens zou kunnen opspelen weet ik niet… Maar mijn lichaam is flink van slag. Inmiddels heb ik weer meerdere wonden en abcessen waarvan een mij dan ook een groot deel van de nacht wakker hield. Gedurende de dag werd de pijn gelukkig iets beter waardoor ik uiteindelijk in de namiddag toch nog even lekker op pad kon met wat hondjes. Vanwege het weer hebben we de roedel deze dag in twee groepen opgedeeld (dit doen we voor de dagelijkse blokjes om altijd, maar bij de grote wandelingen wat verder van huis minder vaak) en ben ik mee geweest met de Shelties naar een bos hier in de buurt. Met zwarte poten en een zandbak vol aan zand kwamen ze weer terug thuis maar wat hebben ze weer een lol gehad met z’n allen. In tegenstelling tot maandag was er dit keer niemand te bekennen in de nabije omgeving dus hebben we heerlijk in ons uppie van de wandeling kunnen genieten.


Woensdag was alweer de laatste volledige dag van Flynnie hier. Hoewel zijn bazin deze dag wel al zou aankomen was in overleg besloten dat Flynn donderdag opgehaald zou worden (dit ivm de jetlag en reistijd hier heen). Na die ochtend lekker te hebben uitgeslapen zijn we die middag even in de tuin aan de slag gegaan. Lekker wat CombiFun oefeningen doen. Eerst met de hele roedel, daarna met alle hondjes een voor een. Ze vonden het prachtig allemaal en met name Flynn en Glacee lieten echt zien wat ze in huis hadden! Aan het begin van de avond zijn we ook nog even naar een bos gegaan hier in de buurt voor onze laatste ‘officiële’ lange wandeling met de roedel. Toepasselijk hebben we deze vakantie van Flynn afgesloten in het enige bos in de buurt waar hij nog niet eerder was geweest. We hebben lekker wat routes verkent en de hondjes hebben heerlijk kunnen snuffelen naar al het wild wat daar rondloopt.Donderdagmiddag was het moment dan daar… Flynn zou worden opgehaald en weer terug naar huis gaan. Bij binnenkomst was meneer gelijk dolenthousiast, zijn maatje Cody en baasje Simone waren er weer! Hij heeft lopen lebberen, uitdagen, spelen, hij was echt door het dolle heen. Na een tijdje te hebben zitten kletsen hier zijn we nog even met alle hondjes er op uit gegaan. Nog een laatste wandeling voor we echt gedag zouden zeggen. De vier Shelties samen hebben zich heerlijk vermaakt. Abby & Cody hebben weer even duidelijk laten zien hoe zeer zij toch echt halfzus en broer zijn en Flynn en Eevee hebben nog even lekker gestoeid. Simone is ook blijven eten dus we konden nog eventjes wat langer genieten van onze logee. Maar uiteindelijk, in de avond, was het dan echt tijd om gedag te zeggen. Flynn was er klaar voor en hoewel wij hem vreselijk zullen missen is het voor mijn gezondheid misschien ook wel weer even goed om wat rust te hebben na deze roerige twee weken.


We hebben genoten van onze tijd met deze geweldige jongen. Hij past perfect binnen onze roedel en heeft na een moeilijke periode weer heel wat vrolijkheid teruggebracht in ons leven. We zijn blij dat ons de zorg voor Flynn werd toevertrouwd, en hebben ons best gedaan hem een 'vakantie' te geven om nooit te vergeten. Het zal wel weer even wennen worden nu alleen nog onze dames over zijn. Maar we zullen Flynn vast en zeker nog regelmatig zien tijdens wandelingen e.d. Het waren twee mooie weken, maar er is een tijd van komen en gaan… We kregen als (onverwachts) cadeautje van Simone nog twee grote Disney knuffels en ook wat kleine Tsum Tsum knuffeltjes, echt heel erg lief en zeker welkom, al was dit zeker niet nodig geweest hoor. We hebben een top tijd gehad met Flynn en kunnen terugkijken op twee mooie weken. Deze ‘Golden Boy’ is hier altijd welkom, dus tijdens een volgende vakantie houden wij ons weer aanbevolen hoor, hahaha!Nog meer foto’s van Flynn’s tijd hier zijn natuurlijk te vinden in dit fotoalbum, maar ook in dit, dit en dit fotoalbum op Facebook en meer leuke filmpjes staan op mijn Youtube pagina!