Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

De poezen

Maan (onze Heilige Birmaan)

  • Maan - Flawless Maan van Liligold Maan - Flawless Maan van Liligold
  • Maan met haar mooie Seal Point snoet Maan met haar mooie Seal Point snoet
  • Knappe Maan Knappe Maan
  • Maan op haar favoriete plekje van het huis Maan op haar favoriete plekje van het huis
  • Ons eerste bezoek aan Maan Ons eerste bezoek aan Maan
  • Je kunt verdrinken in de blauwe kijkers van Maan Je kunt verdrinken in de blauwe kijkers van Maan
  • Welkom thuis Maan Welkom thuis Maan
  • Speelse Maan Speelse Maan
  • #MaanDeBirmaan #MaanDeBirmaan
  • Maan... We kunnen naar haar blijven kijken! Maan... We kunnen naar haar blijven kijken!
{image.index}/{image.total}

Onze Heilige Birmaan Maan kwam begin 2020 op ons pad. Nadat wij eind 2018 onze vorige Birmaan Bouchra waren verloren misten wij een kat van dit ras erg in huis. Toen wij besloten ons gezin uit te breiden met twee kittens viel de keus dan ook al gauw weer op dit ras. Tijdens onze zoektocht naar Bouchra destijds waren we al helemaal verliefd op de seal & chocolate point Heilige Birmanen. Ons oog viel tijdens deze zoektocht dan ook al gauw op die kleuren, hoewel we eigenlijk voor alles open stonden zolang de kitten ons niet teveel aan Bouchra zou herinneren (dit om vergelijken te voorkomen).
Toen ik eind januari de fokker van Maan contacteerde deed ik dit eigenlijk in onze zoektocht naar een Brits Langhaar kitten (het ras van onze tweede kitten). Zij had helaas geen poesje meer beschikbaar uit het Britten nest waar ik informatie over vroeg maar vertelde ons wel dat één dag eerder het nestje van Maan geboren was. Met dit in ons achterhoofd vervolgden wij onze zoektocht maar het Birmanen nestje bleef door mijn hoofd spoken. Na enkele weken nadenken besloten we dan ook opnieuw contact te zoeken en een afspraak te maken om langs te gaan.
Maan komt uit een nest van vier kittens waarvan drie poesjes en één kater. We hadden de keus uit alle kittens en hoewel ze (heel) erg op elkaar leken stal Maan ons hart. Zij was de enige van de kittens die heerlijk bij mij op mijn arm in slaap viel en om de één of andere reden gaf zij mij het gevoel alsof ze ons ook echt uitkoos en wij haar. Door het coronavirus hebben wij Maan en haar nestgenootjes helaas maar één keer kunnen bezoeken. Maar gedurende dat enige bezoekje hebben we wel gezien hoe lief en zorgzaam haar moeder was, hoe leuk de kittens samen waren en hoe fijn ze opgroeiden binnen de cattery (en natuurlijk hebben we nadien door de weken heen veel foto en video updates gehad van de fokker).
Sinds het voorjaar van 2020 woont Maan bij ons. Maan heeft helaas een valse start gehad hier met wat onverwachte gezondheidsprobleempjes, maar gelukkig is ze hier met veel begeleiding overheen gegroeid en inmiddels een gezonde kat die heerlijk van het leven geniet. Ze is sociaal maar tegelijkertijd ook heel rustig en relaxed. Ze ligt het liefste het merendeel van de dag te slapen ergens op de eerste verdieping maar kan soms ook een knuffelkont zijn. Ze is voorzichtig maar kan ook heel speels en vrolijk zijn op momenten. Hoewel ze in het begin een moeilijke eter was is ze ondertussen echt helemaal geobsedeerd door alles wat eetbaar is. Menseneten, hondensnacks, het maakt haar niet uit… Zolang het eetbaar is (en zelfs niet eetbaar is... oeps!) zet ze haar tanden er in! Ze is liever lui dan moe en was dan ook vaak naast onze bejaarde Fantasia te vinden toen die nog leefde. Na haar overlijden vond ze het wel wennen om ineens zonder haar vaste slaappartner haar rustdagen door te moeten komen. Maar inmiddels is BFF Meghan het relaxen ook iets meer gaan waarderen en zijn zij nu samen vaak op of rond onze bedden te vinden.
Maan is vernoemd naar de gelijknamige zangeres en Nederlandse The Voice winnares uit 2016 die met haar meest recent album veel voor mij heeft betekend. Ook was het op de geboortedag van onze Maan, 24 januari 2020, Nieuwe Maan. Hierover wordt gezegd: "De Nieuwe Maan is onzichtbaar aan de hemel en een teken van een nieuw begin. De Nieuwe Maan is niet alleen het begin van een nieuwe maancyclus, maar ook een nieuwe start op andere gebieden.". Hoe toepasselijk! Als extraatje is de naam in combinatie met het ras ook wel erg komisch dus was de keus daarom al gauw gemaakt.
Haar signature look zijn haar onschuldige blauwe kijkers die ze als geen ander weet in te zetten. En zeg nou zelf… Wie wordt er niet verliefd op deze prachtige meid?!

Flawless Maan van Liligold

 

Poes

Ras: Heilige Birmaan

Kleur: Seal point

Nest samenstelling: 3 poezen, 1 katers

Geboren: 24 januari 2020

Sint Agatha's Adorable Casanova George

 

Seal point

 

E.Ch. Dar es Salaam's Big Brown Bear

 

Seal point

 

Int.Ch. Panjandrum Arakhan

 

Blue point

 

Dar es Salaam's Brown Beryl

 

Seal point

Belle Fae's Sajuta Gioia

 

Lilac point

 

Ch. Davino van de Meybas

 

Blue tabby point

 

Sint Agatha's Lenthe

 

Chocolate tabby point

 

Fay van Fayline

 

Seal point

 

Int.Ch. F*Innoxious du Bout de Bonheur

 

Chocolate point

 

Zuccero v. Blütengarten

 

Seal point

Ch. Gaie Shane du Bout de Bonheur

 

Blue smoke

Fayline van Minou Bloe

 

Seal point

 

Ch. Rawalpindi's Khensu

 

Seal point

 

Nilakshi's Victoria

 

Seal point

 

Ch. = Kampioen        Int.Ch. = Internationaal Kampioen      E.Ch. = Europees Kampioen

----------------------------------------------------------------------------------------------------