Weblog e.d.

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

 

 

 

 

Yin-dee Abby Special Princess

"Abby"

  • Abby - Yin-dee Abby Special Princess Abby - Yin-dee Abby Special Princess
  • Abbys indrukwekkende blauwe kijkers Abbys indrukwekkende blauwe kijkers
  • Vrolijke Abby Vrolijke Abby
  • Abby in de sneeuw Abby in de sneeuw
  • Abby zoals ze is, lekker relaxed Abby zoals ze is, lekker relaxed
  • Abby het fotomodel Abby het fotomodel
  • Volwassen Abby Volwassen Abby
  • Abby (tweede van links) en haar nestgenootjes Abby (tweede van links) en haar nestgenootjes
  • Puppy Abby Puppy Abby
  • Abby vlak na de geboorte, bij haar fokker, met een hartje op haar rug Abby vlak na de geboorte, bij haar fokker, met een hartje op haar rug
{image.index}/{image.total}

Geslacht: Teefje
Geboren: 1 oktober 2007
Overleden: 22 april 2021
Ras: Shetland Sheepdog
Kleur: Blue Merle
Ooguitslag: ECVO vrij (okt. 2013)
MDR1: +/+ (vrij)
Oren: Natuurlijk tippend
Schouderhoogte: 37,5cm

***Met Abby wordt NIET meer gefokt!***

PitaPata - Personal picturePitaPata Dog tickers 

Stamboom - Shows - Nesten

Abby is onze allereerste sheltie. Vreemd eigenlijk want als je toch ziet hoe goed ze bij ons past hadden we eigenlijk al jaren terug een sheltie in huis moeten halen.
Abby is qua karakter erg intelligent, vriendelijk, speels, altijd vrolijk en ook een tikkeltje onderdanig. Als pup noemde we haar nog wel eens 'irritant vrolijk', en die eigenschap past nu eigenlijk nog bij haar. Ze is een erg stabiele factor hier in huis en steun voor alle huisdieren als stammoeder van ons huishouden. Abby is gek op tennisballen. Haar obsessie met tennisballen is zelfs zo erg dat ze tijdens de dracht van haar eerste nestje een kwartier voordat haar vliezen braken nog achter een tennisbal in de tuin aan liep te waggelen (enkele uren voor de bevalling dus!). Ook knuffelen is Abby gek op. Dit zullen mensen die hier langskomen of haar op straat tegen komen ook altijd snel aan haar merken. Ze staat binnen de kortste keren om iemands benen te kroelen of zit op schoot te bedelen voor een knuffel.
In de zomer van 2009 is Abby voor het eerst moeder geworden. De bevalling verliep voorspoedig en ze was zo een lief, zorgzaam moedertje (soms zelfs iets te lief en zorgzaam dat wel). Abby had het er dan ook altijd moeilijk mee gehad om gedag te zeggen haar pups. In de herfst van 2010 is Abby bevallen van haar tweede nest en uit dit nest hebben wij een van haar dochters Eevee gehouden. Helaas sloeg in april 2011 het noodlot toe. Nadat wij zeer slecht nieuws te verwerken hadden gekregen kon Abby alle stress hier in huis niet meer aan. Ze kreeg een epileptische aanval en wat hierop volgde waren tien vreselijke minuten. Helaas is het niet bij die ene aanval gebleven. We hebben uiteraard per direct besloten om Abby (en Eevee) uit de fok te halen hierna. Of haar epilepsie daadwerkelijk erfelijk is zijn verschillende meningen over maar wij vinden persoonlijk dat wij dat risico niet kunnen nemen deze ziekte over te geven op eventuele pups en hebben daarom dus ook deze beslissing genomen. Gelukkig is ze ondanks alles grotendeels nog altijd de oude Abby. Het enige grote verschil met haar vroegere zelf is dat ze tegenwoordig veel en dan bedoel ik ook echt heel veel meer blaft, en wat onrustig kan zijn in sommige situaties. Ook is ze naarmate de ouderdom verscheen langzaamaan iets stroever geworden in haar gewrichten en heeft ze inmiddels artrose. Mede hierom zit ze tijdens lange wandelingen dan ook wat vaker in de hondenbuggy tegenwoordig.
Je kan niet anders dan verliefd worden op deze meid en dat zijn wij dus ook zeker... We proberen ondanks al haar gezondheidsproblemen en beperkingen samen met haar nog zo veel mogelijk van het leven te genieten. Want gezond of niet, ze zal voor ons altijd even belangrijk, bijzonder en speciaal blijven!