Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Sunglace Dewdrop of Blue Champagne

"Glacee"


  • Glacee - Sunglace Dewdrop of Blue Champagne
  • Glacee zegt kiekeboe
  • Glacee lekker warm ingepakt
  • Glacee samen met haar moeder Belle
  • Puber Glacee
  • Glacee in de sneeuw
  • Glacee in de lekker warme vlindertuin
  • Volwassen Glacee
  • image carousel
  • Glacee kort na haar geboorte
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
jquery image slider by WOWSlider.com v9.0


Geslacht: Teefje
Geboren: 11 oktober 2013
Ras: Chinese Crested
Varieteit: Hairless
Ooguitslag: ECVO vrij, PLL vrij (beide ouders prcd-PRA vrij)
Patella Luxatie graad 0/0 (vrij)

Stamboom - Shows - Nesten

Totaal onverwacht kwam dit dametje dan ook ons leven binnen wandelen. Glacee is het halfzusje van onze Elphaba en zo hebben we haar ook leren kennen. In de kerstvakantie van 2013 is zij bij ons in huis gekomen voor een korte socialisatie-periode. Omdat haar fokker (eigenaresse van de vader van beide meiden) destijds twee nestjes van in totaal negen pups had en nogal afgelegen woont zocht ze wat hulp met socialiseren. Glacee ging eigenlijk mee vanwege haar stabiele en vrije karakter om onzekere broer Tubbs een beetje te helpen en steunen tijdens zijn ervaringen hier. Eenmaal thuis bleek ze echter alles te zijn wat wij in een Chinese Naakthond zochten. Na een week bij ons waren geïnteresseerden voor Glacee wat wel even slikken was. Haar fokker had de klik hier ook al opgemerkt en vroeg ons daarom of wij niet Glacee toch zelf wilden houden. Het was niet het plan maar uiteindelijk konden wij deze kans echt niet laten liggen.
Hoewel Glacee de halfzus is van Elphie lijken ze niet veel op elkaar. Glacee is erg avontuurlijk, een knuffelkont, heel grappig maar ook pittig als dit nodig is. Ze is een medium hairless teefje dat het altijd koud heeft en urenlang met mij kan liggen luieren op bed. Ze kan in eerste instantie bij vreemden wel wat terughoudend zijn maar zit vaak binnen enkele minuten op schoot zoentjes te geven. Ze is een kleine spring in 't veld met soms ook wel een flink humeur. Ze wordt helemaal gek als er op de tv bepaalde reclames voorbij komen en kan dan ook de hele dag naar een beeldscherm staren.
Ik had al een tijdje in mijn hoofd dat ons volgende hondje Lacey zou gaan heten. Toen Glacee in ons leven kwam dacht ik dan ook gelijk: hoe toevallig is het wel niet dat hier nu een Chineesje rondloopt met een naam die maar een letterklank verschilt met de naam die ik in gedachte had voor een toekomstig hondje. Omdat Glacee al helemaal aan haar naam gewend was en we de G eigenlijk wel een leuke, originele toevoeging vonden hebben we besloten dat ze haar naam mocht houden.
In 2016 heeft ze haar eerste nestje bij ons mogen verwelkomen wat helaas is uitgelopen op een groot drama voor ons allemaal. Gelukkig is ze hier na een diep dal inmiddels weer van hersteld. Mede door dit alles zal er echter niet meer gefokt worden met Glacee in de toekomst. Ze was een geweldige moeder en heeft haar uiterste best gedaan voor al haar pups. Nu is het tijd om al die zorg en energie weer in zichzelf te steken.