Weblog e.d.

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

 

 

 

 

Royal Blue from Marmorea's Shelter

"Bloom"

  • Bloom - Royal Blue from Marmorea's Shelter Bloom - Royal Blue from Marmorea's Shelter
  • Bloom bijna 9 maanden oud Bloom bijna 9 maanden oud
  • Bloom haar heerlijke hoofdje Bloom haar heerlijke hoofdje
  • Bijna 7 maanden oude Bloom Bijna 7 maanden oude Bloom
  • Bloom met kerst 2021 Bloom met kerst 2021
  • Bloom de tunnel liefhebbende ballenverslinder Bloom de tunnel liefhebbende ballenverslinder
  • Bloom bij haar fokker Bloom bij haar fokker
  • Bloom en al haar speeltjes Bloom en al haar speeltjes
  • Baby Bloom Baby Bloom
  • #BlueMerleBloom #BlueMerleBloom
{image.index}/{image.total}


Geslacht: Teefje
Geboren: 21 oktober 2021
Kleur: Blue Merle
Ooguitslag: ECVO vrij (dec. 2021) & CEA genetisch vrij
MDR1: +/+ (vrij via ouders)

PitaPata - Personal picturePitaPata Dog tickers

Stamboom

Bloom is een pittige dame met een wispelturig karakter. Ze is actief en super vrolijk maar diep van binnen schuilt er wat onzekerheid in haar. Ze is gek op knuffels en zoenen en komt deze dan ook regelmatig halen en zoekt op die manier ook steun als ze iets toch een beetje spannend vindt. Samen met Glacee en Eevee (die tevens haar oudtante is) heeft ze de grootste lol al kan ze het met de rest van de huisdieren ook super goed vinden. Zo zijn zij en Meghan ook beste vriendinnen en liggen ze regelmatig samen te spelen of elkaar zoentjes te geven. Vreemden vindt ze niet zo interessant, daarin is ze een echte Sheltie die graag in eerste instantie de kat uit de boom kijkt. Blaffen kan ze bijzonder goed en als bijnaam heeft ze springkonijn vanwege de hoge sprongen die ze maakt. Ze kan in haar enthousiasme inmiddels al zo goed als op het aanrecht springen, zo hoog komt ze tijdens haar gestuiter, en ook de eettafel is niet veilig voor mevrouw. Op de hondenschool geniet ze van al het nieuws dat ze daar iedere week weer leert en ook thuis is ze graag in de weer met oefeningen. Ze kan erg goed apporteren en is gek op haar pluche voetbal die ze oneindig vaak kan terugbrengen. Sinds haar loopsheid merken we dat ze een stuk rustiger is geworden. Slapen doet ze het liefst in haar eigen unieke houding, op de rug met alle vier de poten in de lucht.
Al voor het overlijden van Abby wisten wij dat er weer een Sheltie bij zou komen. Na haar overlijden duurde het dan ook niet lang voor we aan onze zoektocht begonnen, wetende hoe lang de wachtlijsten en ons eisenlijstje waren. Na een hoop teleurstellingen kwam er een droom van een nestje voorbij bij een bevriende fokker (de eigenaren van Eevee's vader). Wekenlang waren we in spanning om te horen wat er geboren zou worden en op de dag van de bevalling hield ik het niet meer van de zenuwen. De droom was een bi-color of blue merle teefje maar we wisten dat de kans hierop klein was. Na de geboorte kregen we via via te horen dat er waarschijnlijk geen pupje voor ons bij zat. Tot we de volgende dag een belletje kregen van de fokker... Het bleek één grote grap te zijn om ons voor de gek te houden! Er zat een blue merle teefje voor ons bij maar zij wilde ons dit graag zelf vertellen en niet dat wij dit via via te weten zou komen. Ik had tranen in mijn ogen toen ik het nieuws hoorde en ben nog steeds zo dankbaar voor Bloom in ons leven. Vanaf de eerste dag zijn we overspoeld met updates van onze kleine meid en met een kleine vier weken zagen we haar voor het eerst. Het was liefde op het eerste gezicht en hoewel we nog wel heel eventjes hebben getwijfeld tussen Bloom en haar bi-black zusje, voelde we ons bij Bloom gewoon het vertrouwdst.
Bloom is vernoemd naar het tekenfilm karakter en de hoofdrol uit de Netflix serie Winx en spreek je op z'n Engels uit. Ik vond deze naam altijd al erg leuk en helemaal passen bij een blauw pupje. Hij stond dan ook erg hoog op ons namenlijstje en na het zien van de eerste foto's was het voor mij gelijk duidelijk dat dit gewoon Bloom moest zijn. Extra bijzonder is het ook wel dat na het telefoontje van de fokker met het nieuws dat er een pupje voor ons geboren was, ik gelijk zei dat Bloom was geboren. Het heeft dan ook gewoon zo moeten zijn dat zij deze naam nu draagt.
Mevrouw had in het nest al de dikste vacht en het hoogste gewicht en was vanaf het begin een veelvraat. Bloom is ondertussen nog steeds een flinke meid, maar dat geeft ons alleen maar meer om van te houden zeggen wij altijd. Op gezondheidsgebied is ze van een hoop genetisch vrij en ze draagt tevens zeer waarschijnlijk het bi-color gen. De hoop is dat wij, als Bloom daar klaar voor is en alle gezondheidsonderzoeken die ze nog moet ondergaan goed heeft doorlopen, ooit met haar te gaan fokken. Maar zo ver is het natuurlijk nog niet. Eerst laten we onze meid lekker opgroeien en genieten van haar jeugd samen met alle zoentjes en mooie momenten die daar bij horen.