Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Curious Eevee Special Princess

"Eevee"

  • Eevee - Curious Eevee Special Princess
  • Eevee de balanskoningin
  • Eevee mijn officieel gecertificeerde assistentiehond sinds 2015
  • Eevee de waterrat
  • Eevee in een winter wonderland
  • Twaalf jarige Eevee
  • Eevee tijdens een workshop skateboarden
  • Eevee met haar nieuwsgierige oogjes
  • slideshow html code
  • Eevee enkele uren na haar geboorte
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
css image gallery by WOWSlider.com v9.0

Geslacht: Teefje
Geboren: 2 oktober 2010
Ras: Shetland Sheepdog
Kleur: Driekleur
Ooguitslag: ECVO vrij (nov. 2010)
MDR1 +/+ (vrij via ouders)

***Met Eevee wordt NIET gefokt!***

Stamboom - Shows

Eevee is onze eigen aangehouden gefokte pup. Al kort na haar geboorte wist ze niet alleen ons te overtuigen maar ook de andere honden hier in huis. Vooral haar 'tante' Ashley (onze chihuahua) had een bijzondere band met Eevee en bloeide helemaal op als die met haar speelde. Eevee is een dametje met een pittig karakter. Al toen ze drie weken jong was won ze soms makkelijk stoeispelletjes van Ashley en besloot ze dat ze veel te oud was voor de ren. Grommen en blaffen kon ze op die leeftijd ook al en het was bovendien al snel duidelijk dat Eevee zeer leergierig is. Tegenover vreemden is ze een rastypische sheltie, terughoudend. En op de hondenschool is ze de meest ijverige leerling van de klas. Van puppycursus (welke ze afronde met 96/100 punten) en basis gehoorzaamheid I & II (welke ze afronde met 92/100 punten) tot agility en hoopers, ze vindt alles leuk.
Na het overlijden van 'tante' Ashley heeft Eevee haar ondersteunende taak in mijn leven overgenomen. Uiteindelijk durfde ik het met haar aan de stap te zetten en hebben wij in de zomer van 2015 ons officiële hulphondexamen gehaald via Hulphondenschool De CLiCK. Sindsdien is ze mijn steun en toeverlaat en gaat ze (bijna) overal mee naartoe als mijn PTSS/angststoornissen assistentiehond. We zijn dolblij met deze 'black beauty' en ze is niet alleen belangrijk voor mij als familielid maar ook als helpende hand in het dagelijks leven om mij mijn vrijheid buitenshuis te kunnen blijven garanderen!
Helaas hebben we door de epilepsie die bij haar moeder Abby is geconstateerd moeten besluiten om Eevee niet in te zetten voor de fok. Hoewel het risico dat haar nakomelingen de ziekte ook zullen krijgen zeer klein is kan ik na alles wat er is gebeurt niet meer vol achter fokken met haar staan en heeft zij dus ook nooit een nest gehad.