Weblog e.d.

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

 

 

 

 

Special Prince Grant of the Happy Home

"Grant"

  • Grant - Special Prince Grant of the Happy Home Grant - Special Prince Grant of the Happy Home
  • Grant en zijn 'kippetje 'tussen de tulpen Grant en zijn 'kippetje 'tussen de tulpen
  • Grant zijn huwelijksaanzoek Grant zijn huwelijksaanzoek
  • Flyball workshop met Grant Flyball workshop met Grant
  • Grant met zijn korte kapsel Grant met zijn korte kapsel
  • Baby Grant in de sneeuw Baby Grant in de sneeuw
  • Grant de spring in 't veld Grant de spring in 't veld
  • Grant op de dag dat wij hem ophaalde bij zijn fokker Grant op de dag dat wij hem ophaalde bij zijn fokker
  • Volwassen Grant Volwassen Grant
  • Puppy Grant Puppy Grant
{image.index}/{image.total}

Geslacht: Reu
Geboren: 19 oktober 2016
Ras: Biewer Yorkshire Terriër

PitaPata - Personal picturePitaPata Dog tickers

Stamboom - Shows

Toen wij Grant uitkozen was het bijna zeven weken na Miffy's overlijden. Een rollercoaster aan emoties had de revue inmiddels gepasseerd. Om te voorkomen dat ik echt te diep in de put zou geraken opperde mijn moeder om toch eens te gaan kijken naar een nieuw klein hondje. Eén fokker die mij in het bijzonder aansprak en niet heel veel fokt plaatste een bericht dat zij nog twee reutjes beschikbaar had van op dat moment vier weken oud. Mijn allereerste hondje was een bastaard Yorkshire Terriër genaamd Macy die ik rond mijn 4e kreeg. Het ras Biewer Yorkshire Terriër is daarom dus ook niet compleet onbekend voor me. Na een omschrijving van karakters van de fokker en de pups in het echt te hebben gezien was ons al gauw duidelijk dat Grant het beste bij ons zou passen.
Grant heeft een heel fijn karakter, is speels en ondernemend maar niet dominant of hyperactief. Ook is hij erg baasgericht, intelligent en een hond met een werklustig karaktertje. Grant is de kleinste van zijn nest maar grappig genoeg ook de oudste als het om leeftijd gaat. Qua uiterlijk en karakter lijkt hij vooral op zijn opa, die ook bij zijn fokker woont.
We hadden een aardig lange namenlijst. Lange tijd stond Dedenne aan kop maar uiteindelijk zijn we toch voor de naam van een ander tv karakter gegaan. De hoofdrolspeler uit de serie The Flash, die The Flash/Barry Allen speelt, heet in het echt Grant Gustin. In 2016 was dit mijn favoriete serie en aangezien Grand met een D groots in het Engels betekent, vonden wij deze spelling met een T ook wel iets hebben voor een hondje van net drie kilo. Omdat we zelf de stamboomnaam mochten kiezen besloten we ook de kennelnaam hier in te verwerken en is zijn volledige naam dus Special Prince Grant of the Happy Home geworden (door een foutje op de stamboom zonder de Special erbij), met de kennelnaam van zijn fokker als affix (Grant had overigens eerst de naam Binky of the Happy Home voordat hij door ons werd uitgekozen).
Abby is zijn grote steun en Glacee heeft hem helemaal geaccepteerd als haar adoptiezoon. Nu Eevee wat ouder wordt komen de plannen om hem in haar voetsporen te laten treden ook steeds meer tot leven. Of hij ooit officieel mijn hulphond zal kunnen worden weet ik niet. Maar de steun die ik nu al aan hem heb is heel bijzonder en de hulphondenschool heeft in ieder geval al aangegeven dat zijn formaat geen probleem hoeft te zijn.