Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Zorro de musical (3 apr 2011)

Vandaag stond er weer een musical op het programma. Namelijk de voorstelling waar de voorbereidingen al lang van bezig zijn (en wij ook een groot deel van hebben gevolgd)... Zorro!
Zoals gewoonlijk begon deze voorstelling zijn try-outs in Dronten (gebeurt zeer regelmatig bij Stage Entertainment producties), ideaal dus voor ons aangezien we hier vaste gast zijn. Wij zijn bij de 2e try-out ooit geweest, de matinee, met uiteraard de volledige originele cast.
We zaten op rij 4, best wel naar achter voor ons dus want wij zijn gewend rij 1 of 0 te zitten. Maar al met al hadden we prachtige plaatsen dus we mogen zeker niet klagen! In de zaal was het echter wel stikbenauwd. En op sommige momenten (en nee ik overdrijf niet) leek het wel rond de 30 graden. Mensen willen ook niet weten hoe vreselijk Tommie (Zorro) heeft staan zweten op het podium, de druppels vlogen je soms om de oren zo extreem was het. Het was ook eigenlijk niet normaal hoor de zaaltemperatuur. En waarom? Ik zou het niet weten, misschien was de airco kapot. Maar goed gelukkig hebben we op wat benauwde momenten er verder allemaal volgens mij niet veel last van gehad.
Ik zal niet te veel verklappen van de voorstelling aangezien een groot deel van Nederland nog moet gaan maar ik kan wel al zeggen... Wat een spektakel zeg! De special effects en het decor zijn voor een reizende musical echt prachtig en ook de dingen die er in de zaal gebeuren (tip, let tijdens het einde van de voorstelling op het plafond!) zijn erg leuk gedaan. De illusionistische onderdelen zijn ook erg goed en mooi uitgevoerd en soms zie je echt niet hoe bepaalde dingen gaan/gebeuren. Het was ook echt een feestje! De muziek is heerlijk swingend, de dansers zijn geweldig en ze betrekken ook echt het publiek bij de show. Maar het verhaal is ook zeker erg mooi. Gevoelig maar vooral ook erg grappig op veel momenten, echt een veelzijdige musical dus.
En Tommie... Nou ik denk dat er geen betere Zorro daar op dat podium had kunnen staan dan die jongen! Wat deed die het geweldig zeg, super. Zijn zenuwen waren soms wel ietsje te merken maar dat vind ik persoonlijk volkomen normaal voor zo een 2e try-out. De rol paste echt perfect bij hem, zowel de humoristische als de zwoele Zorro had die geweldig onder de knie en hij was zeer overtuigend! In de komische Zorro kon Tommie helemaal los gaan en de meest gekke dingen uithalen, terwijl hij in de zwoele variant zijn emotionele kant moest laten zien wat die ook erg mooi deed...
Michelle en Lone deden het in de vrouwelijke hoofdrollen ook helemaal geweldig. Allebei een ander type maar allebei ook types waar je je mee gaat identificeren en zeer aan elkaar gewaagd. Rene was een topschurk en gek, geweldig hoe die zoveel verschillende rollen zo gemakkelijk eigen kan maken (heb hem immers al vaak gezien) in een voorstelling. Thom deed het in zijn dubbelrol ook erg goed en de ‘Op zoek naar Zorro’ kandidaten Dennis en Ruud vielen in het ensemble ook goed op vooral vanwege hun solostukjes en teksten. David Davidse die Garcia speelde moest ik in eerste instantie even aan wennen, niet helemaal mijn type humor. Maar ik moet eerlijk waar bekennen halverwege de voorstelling had die me toch wel om hoor dus bravo! Al met al een topcast dus aangevuld met professionele flamencodansers en muzikanten die het sfeertje compleet maakte (en de temperatuur speelde wat sfeer betreft ook wel goed mee vandaag, hihi)!
Nee ik heb echt genoten, het was een heerlijke musicalmiddag! Mijn gedachte helemaal verzetten is helaas niet gelukt maar af en toe bevond ik me wel even in dat Spaanse wereldje en ik heb dus ook echt wel kunnen genieten van de voorstelling. Zeker een aanrader om te bezoeken deze, ook voor de niet musicalliefhebbers want Zorro is niet een gebruikelijke musical aangezien de invloeden van de Gipsy Kings duidelijk te voelen zijn! Gipsy Kings fans kunnen dus ook hun hart ophalen bij deze voorstelling evenals flamenco fans en mensen die van mooie liefdesverhalen houden...
Nogmaals echt een aanrader en een erg leuke voorstelling, ben benieuwd naar de recensies na de première over 2wkn maar ik verwacht zo dat die zeer positief zullen zijn...

Zie hier een sfeerimpressie van de show...