Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Cesar Millan 'The Dogwhisperer' Live (8 mei 2011)

Cesar Millan is in Nederland en alweer flink wat maanden terug heb ik een kaartje weten te bemachtigen voor een van zijn shows hier in de HMH. Na vrijdag was het echter wel moeilijk om mezelf er toe te zetten om zaterdag te gaan. Ik vond het al moeilijk om Ashley en Abby achter te laten maar na vrijdag was het helemaal moeilijk om met heel veel zin en plezier naar de avond uit te kijken. Maar ik besloot al snel wel te gaan, want hier thuis alleen maar zitten rouwen heb je ook erg weinig aan. Wat afleiding is juist goed in tijden als deze! Bovendien ik ging met leuk, gezellig gezelschap die altijd erg positief is dus mij vast wel wat kon opbeuren...
Zaterdagavond zijn we richting de HMH gereden, met een auto vol want alle honden waren mee aangezien deze samen met mijn moeder bij een tante van me in Amsterdam even op visite zouden gaan terwijl ik naar de show was. Halverwege onze rit kwam er nog een passagier bij, namelijk Jessica (eig. van Diesel) die gezellig samen met mij die avond naar de show zou gaan. Zij was ook degene die me had uitgenodigd om samen met haar te gaan dus door haar stond dit avondje uit ook gepland. Nog even snel Diesel een knuffel geven (en een tongzoen vond die ook nog nodig, hihi) en toen weer door.
We kwamen ruim op tijd aan bij de HMH en eenmaal binnen zijn we eerst ‘even’ langs de merchandise shop gegaan. Dit werd echter wel iets langer dan even wat door alle drukte heeft het ruim 20 minuten geduurd voordat de aankoop was gedaan. Maar Jessica was geslaagd met een T-shirt en programmaboek! Toen nog even snel naar het toilet en vervolgens onze plek opzoeken in de zaal. We wisten dat er meerdere bekenden van ons zouden zijn die avond en hoe toevallig, eenmaal op onze plek bleek direct voor ons de eigenaresse van Trevor (Abby’s vader dus Diesel’s opa) te zitten.
De show begon met een introductiefilmpje waarna Cesar op het podium verscheen in een oranje voetbalshirt met klompen. De show was verdeelt in 2 delen met tussendoor een pauze van 20 minuten. Het concept was een soort van lezing waarbij tussendoor telkens ook enkele praktijkgevallen werden behandeld. Het was een echte onemanshow alhoewel Cesar wel hulp kreeg van wat backstage medewerkers en zijn jongste zoon Calvin die ook wel erg leuk mee deed. De show was vol met humor... Grappige anekdotes, opmerkingen en voorbeelden wat de sfeer alleen maar ten goede kwam. Op het podium was in het midden een groot scherm en aan de zijkant nog 2 wat kleinere waarop de gehele show ook te volgen was. Het eerste deel voor de pauze bevond Cesar zich in een huiskamer/eetkamer. Na de pauze werd dit een buitenterrein doormiddel van wat decorstukken en een andere achtergrond. De praktijkgevallen die tijdens de show behandeld werden waren onder andere honden met een obsessie, trekken aan de lijn en nog veel meer van dat soort dingen. Ook waren er wat mensen aanwezig wiens honden een bijzondere taak hadden. Namelijk het verzorgen/helpen van kinderen met autisme en ook nog een hond die als reddingswerker regelmatig het veld in word gestuurd. Die laatste gaf ook een demo van zijn taken met de hulp van Calvin.
De show was grotendeels een herhaling van wat Cesar altijd in zijn shows laat zien al moet ik wel zeggen dat de show wel iets positiever overkwam als de afleveringen op tv. Dit had waarschijnlijk te maken met het feit dat in de tv-show natuurlijk de extreemste gevallen behandeld worden die veelal grote gedragsproblemen hebben, terwijl bij deze liveshow meer de honden met de wat kleinere problemen aan bod kwamen die niet zo een harde aanpak nodig hadden. Wel blijf ik bij mijn standpunt dat ik het niet volledig eens ben met Cesar Millan. Daarvoor vind ik zijn aanpak toch op sommige momenten iets te hard en te kortzichtig. Alhoewel ik hier wel bij moet zeggen dat de gevallen die hij meestal behandeld wel zeer extreem zijn en ik dus ook wel denk dat dit meestal het laatste redmiddel is. Maar ik heb zeker in het verleden, en gisteravond ook weer flink wat van zijn manier van aanpakken opgestoken! Vooral de manier waarop honden dingen zien, en hoe mensen soms bepaald gedrag kunnen uitlokken zonder het zelf te beseffen was erg leerzaam om te horen/zien. Ik doe namelijk soms ook bepaalde dingen en lok hiermee reacties uit die ik eigenlijk in eerste instantie niet had verwacht. Dat is dus zeker iets wat ik in de toekomst in de praktijk zal gaan gebruiken en anders mee zal om gaan. Ook was het erg leerzaam om gewoon zijn kijk op het leven en dat van een hond te horen, en te zien hoe hij dingen in de praktijk doet. Maar bovenal was het gewoon een gezellige avond met heel wat humor en leuke momenten.
Ik had het wel even moeilijk toen, vlak voor het einde van deel 1, er een filmpje gestart werd van Daddy. De hond wie voor Cesar altijd een voorbeeld in het leven is geweest, en die helaas vorig jaar is gestorven. Met de dood nog zo vers in mijn geheugen was dat wel even pittig om te zien en te horen maar ik heb het droog gehouden.
Ik heb boven verwachting veel gelachen gisteravond, en dat was eigenlijk wel lekker na alle emoties van vrijdag. Wel dwaalde mijn gedachten, net zoals vorige week eigenlijk, soms wel weg naar Abby en Ashley en uiteraard ook Sandy. Maar ondanks dat heb ik geprobeerd te genieten en mijn gedachte te verzetten en ik ben van mening dat dit, voor zover ik dat kon na alles wat er nu is gebeurt te laatste dagen, aardig gelukt is.
Na de show stond mijn moeder met de honden alweer op ons te wachten en was het op naar huis. De honden waren helemaal kapot van de lange, vreemde dag en ook ik was aardig gaar. Ik had natuurlijk die nacht daarvoor ook niet geweldig goed geslapen wat ook meespeelde dus na Jessica weer thuis te hebben afgezet zijn we gauw naar huis toe gegaan om daar nog even te relaxen en vervolgens ons bed op te zoeken.
Via deze weg wil ik nogmaals Jessica bedanken voor de leuke avond, het was gezellig en je hebt me zeker geholpen om even goed wat afleiding te vinden! En tegen de tegenstanders van Cesar Millan wil ik nog even dit eggen... Ik snap jullie standpunten want ook ik denk wat betreft sommige dingen die hij doet hier net zo over. Ik ben het ook niet met alles eens wat hij doet maar ik denk niet dat het zo zwart/wit is als dat sommige mensen denken. Ik denk dat je best het niet eens kan zijn met mensen en toch ook dingen van die mensen kunt leren. Met dit standpunt ben ik ook naar de show gegaan gisteren, en met hetzelfde standpunt en ook wat nieuwe inzichten heb ik de zaal aan het eind van de avond weer verlaten...

Zie hieronder wat stukjes uit de show van gisteren... (even voor de duidelijkheid ik heb dit NIET zelf opgenomen!)