Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Strictly Come Dancing (23 september 2012)

Gisteren stond er, eigenlijk best onverwachts, weer een leuk uitje op de planning. De opnames van ‘Strictly Come Dancing’ vinden iedere zaterdagavond live plaats en ik doe dan meestal trouw thuis mee vanaf mijn ‘2e scherm’. Zo ook enkele weken terug waarna ik een tweet kreeg van de Avro… Ik had kaartjes voor een van de liveshows gewonnen! Ik mocht eigenlijk vorige week al langs komen maar ivm de clubmatch toen was dit helaas echt niet mogelijk voor ons, deze week was ik gelukkig ook welkom dus was het weer eens op richting Hilversum voor ons!
Ik ben al vaak bij Tv-opnames geweest. Als klein kind ging ik al naar de studio’s, maar toch was dit pas mijn 3e Avro show die ik bezocht. Weer eens wat nieuws/anders dus.


Bij binnenkomst was het al een drukke voel in de voorhal. Er stond een flinke rij voor de ingang naar de studio’s en daarnaast een vrij kleine rij. Ik hoorde echter de ‘zaalopwarmer’ zeggen dat de ‘gasten’ al binnen waren en het gewone publiek dus snel ook naar binnen mocht. Meestal is die 2e rij voor de gasten dus uiteindelijk zijn we toch maar even gaan vragen of deze ook voor normaal publiek was nu alle gasten al binnen waren. Kwam dat even mooi uit want ja hij was dus inderdaad voor iedereen maar omdat de meerderheid maar gewoon de massa volgde was er een erg lange rij in het midden ontstaan en was de zijkant zo goed als leeg. Binnen no-time waren wij dus binnen terwijl de rest ik weet niet hoe lang moest staan wachten in de andere rij.
We hadden mooie plaatsen, recht voor het podium tegenover de band met goed uitzicht op de jury en de BNers tribune. Het opwarmen van de zaal verliep ook lekker en al gauw kwamen Kim-Lian en Reinout er ook bij om alvast wat promo’s op te nemen. De sfeer zat er lekker in en we mochten ook nog eens de hele show fotograferen, als het maar zonder flits was. Nou dat is altijd leuk natuurlijk, toch nog wat kiekjes vanuit de zaal voor thuis ook ondanks dat alles wordt opgenomen.


De acts waren erg leuk allemaal en we hadden mazzel… Want er waren wat ‘special guests’ deze keer waaronder Everon ook uit GTST dus dat is natuurlijk altijd leuk als extraatje tijdens zo een show. We hebben erg gelachen om sommige (waaronder ook om de jury), onze ogen uitgekeken bij anderen, kortom het was een erg leuke liveshow om mee te maken.
Tijdens de ‘Koefnoen-break’ werden er in de zaal opnames gedraaid en alvast geoefend voor de uitslagshow en natuurlijk moest de zaal ook goed warm gehouden worden. Nou en waar bij andere Tv-shows soms echt de sfeer een beetje inkakt in de reclamebreaks was dat hier absoluut niet het geval hoor… We hebben gedanst, gezongen en zelf Ria Valk trad nog op. Hahaha, oké ik zal het maar bekennen ben geen fan. Maar eerlijk is eerlijk het was best vermakelijk zo met de dansers en overige BNers erbij, gaat om de sfeer hè. Ook vond ik het erg leuk dat Reinout bijna de hele tijd op de vloer was, hij deed lekker mee en was echt niet anders als de camera’s uit stonden dus hield het sfeertje er lekker in. Zijn vrouw Danielle en de kinderen zagen we ook nog even voorbij komen maar het was wel duidelijk dat het zijn shows was, hij was continu aan het werk.


De meest grappige momentjes gebeurde eigenlijk als de camera’s uit stonden. Om te beginnen net na de liveshow… Kim-Lian stond vlak van tevoren al ‘vreemd’ te doen en al gauw bleek waarom. Haar zender was tussen haar kont gegleden en ze kreeg ‘m er niet meer uit. Uiteindelijk hing die onder haar jurk uit… Nou ja jullie begrijpen wel wat ik bedoel denk ik. We hebben ons rot gelachen en helemaal toen Reinout haar mee naar achter nam en nog even lekker hard in de microfoon zei dat ze wel goed moest bukken hoor om ‘m er uit te krijgen. Ook erg grappig was de polonaise van een groot deel van de kandidaten en hun danspartners, en Reinout tijdens de grote pauze. En de danssolo van Arjan Ederveen en Reinout Oerlemans was ook erg komisch om te zien.


Kortom we hebben ons flink vermaakt! Al waren we het over de einduitslag niet helemaal eens… Bij de laatste 2 had wat ons betreft een koppel absoluut niet moeten zitten, maar goed dat hoort erbij hè. De avond verliep in ieder geval wel erg leuk en over wie er uiteindelijk uit ligt zijn we het ook wel eens hoor. Hoewel we ‘m erg leuk vinden was het gewoon zijn tijd om te gaan…


Op weg naar de auto kregen we nog een gratis (erg duur uitziend) flesje water aangeboden dus we werden nog verwend met cadeaus ook. Nou wat wil je nog meer! Nee het was echt erg gezellig, een van de gezelligste opnames die ik tot nu toe heb bijgewoond. De sfeer was echt top! Absoluut een aanrader dus om eens heen te gaan als je een leuk uitje zoekt.