Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Week 3

Week 3 is alweer aangebroken en hoewel het enerzijds lijkt alsof er nog bijna geen tijd is verstreken kan ik me anderzijds niet voorstellen dat dit duo pas drie weken in ons leven is. Deze afgelopen week was een week van veel ‘eerste keren…’ voor de kleintjes, iets wat vanaf nu steeds vaker zal gaan gebeuren.
Nu de oogjes open zijn en de oortjes beginnen te werken zijn de pups druk bezig met de wereld om zich heen verkennen. Te beginnen met moeders en hun slaapplek, maar later deze week ook de andere honden en de ruimtes om de werpkist en ren heen. Ook worden ze langzaamaan wat actiever, hoewel ze nog altijd veel slapen op een dag hoor.
Zondag hadden we helaas nog wel even een klein schrikmomentje toen Miffy ineens erg begon te trillen en piepen en hier maar niet mee ophield. Ze had duidelijk krampjes maar hoewel haar temperatuur iets hoger was dan verwacht had ze geen verhoging of wat dan ook. Uiteindelijk na een paar uur onrust viel ze al piepend en kreunend in slaap bij moeders waarna de klachten steeds minder werden. Toen ze hierna weer wakker werd leek ze weer helemaal de oude gelukkig en sindsdien hebben zich geen rare incidenten meer voorgedaan.
Maandag werden voor het eerst de nageltjes van de pups geknipt. Dit was inmiddels echt nodig omdat ze steeds vaker aan de manden/vetbedden bleven haken. Echt onder de indruk waren de kleintjes er niet bepaald van, Miffy viel zelfs in slaap tijdens het hele proces.


Dinsdag was helemaal een spannende dag voor ze want toen werden beide pupjes voor het eerst geschoren! Bij Huck stelde dit niet zo heel erg veel voor, even de snoet en kin netjes scheren wat hij heel relaxt over zich heen liet komen. Miffy was echter een ander verhaal aangezien zij een hairy hairless dame is en dus over het hele lijf geschoren moest worden. We waren voorbereid op heel wat gepiep en gespartel maar niks was minder waar. Beide pups waren heel rustig, hebben nauwelijks een kik gegeven en lieten zichzelf heel makkelijk scheren. Toppertjes, wat ben ik trots op ze en hoe dapper ze dit allemaal ondergingen.


Deze week hebben de pups ook een aantal keren wat andere locaties verkend. Eerste uitstapje was op mijn bed en vonden ze wel wat spannend maar toch ook wel erg interessant. Later deze week hebben we ze beneden ook in de huiskamer wat stapjes laten zetten buiten de ren, onder toeziend oog van de Shelties. Het was een spannende ontmoeting voor alle betrokkenen, de Shelties vonden die ukkies maar wat raar terwijl de pups erg onder de indruk waren van de grote reuzen om hen heen. Maar het was weer een mooi leermoment voor allemaal, en het begin van de socialisatie van de tweeling!


Een bijzonder moment vandaag was dat de pups voor de allereerste keer een klein beetje met elkaar probeerde te spelen. Huck begon hiermee vanmorgen, tot grote ergernis van zuslief Miffy en moeder Glacee… Maar ’s middags nam Miffy wraak door ook Huck even te grazen te nemen tijdens een kort speelmomentje. Het principe van speelgoed begrijpen ze nog niet helemaal maar alles op z’n tijd natuurlijk. Vanavond stond ook een eerste maaltijd op het programma voor de kleintjes. Omdat moeder Glacee nog altijd erg weinig moedermelk heeft vonden we het hoog tijd hier voor, al hadden we zo onze twijfels of de pups hier ook echt klaar voor waren. Die twijfels waren achteraf gezien helemaal voor niks want jeetje zeg wat waren ze gulzig na de eerste likjes van m’n vinger. Ze vonden het heerlijk en liggen sindsdien lekker uit te buiken in hun mand.

 

Iedere week probeer ik de weekfoto’s een bepaald thema te geven. De week van de geboorte had als thema ‘introductie’, week 1 had als thema ‘welcome home’, voor week 2 was het thema ‘summer time’ en deze week is het thema ‘happy Bday’. Gisteren was namelijk de verjaardag van Monique dus een feestelijk thema deze keer vonden wij wel zo gepast!

Huckleberry Pie Special Princess “Huck” – Powderpuff ♂

Huck kende deze week twee kanten… Enerzijds was hij nog altijd de lieve, schattige teddybeer die maar al te graag bij je ligt te knuffelen en kroelen. Maar anderzijds werd meneer ook wat opstandig naarmate de dagen vorderden. Voorzichtig begint hij het blaffen te ontdekken en af en toe laat hij luidkeels van zich horen als hij het ergens niet mee eens is of vindt dat hij meer aandacht moet krijgen. Dit tot irritatie van moeders soms, die af en toe haar zoon ook gewoon maar negeerde als hij weer eens over haar hoofd klom op zoek naar aandacht.
Hoe actief Huck soms is, dit stond niet in vergelijking met hoe hij de nieuwe dingen deze week ervaarde. Op die momenten was hij immers juist erg rustig en liet hij liever zijn zus voorgaan in het verkennen. Toch kwam hij uiteindelijk wel steeds meer los en zocht hij gisteravond zelfs zelf Eevee op tijdens zijn wandeling buiten de ren. Ik vermoed dus ook dat meneer de eerste zal zijn die echt zal gaan uitdagen tot spelen uiteindelijk want het zit er nu al een beetje aan te komen.
Een klein dingetje bij Huck is wel dat sinds hij zelf kan plassen hij dit regelmatig op schoot of in de hand doet. Eigenlijk standaard na het optillen kun je er van uit gaan dat hij wel even een plasje doet, om vervolgens lekker bij je te komen knuffelen. Soms komisch, soms ook wel erg vies, en hij is zeker nu al de pup die ons het meest heeft onder geplast van alle hier geboren pups tot nu toe, hihi!
Het ontwormen deze week vond Huck apart genoeg best smakelijk. Ook begint meneer zijn stem te vinden en dit bedoel ik in de letterlijk zin van het woord... Huck ligt nog altijd meestal iets verder weg van de rest in de mand, maar zoekt af en toe graag mama op. Hij is dan ook een puffje, dus waarschijnlijk vindt hij de hitte van moeders soms iets te heet in tegenstelling tot zuslief. Je merkt dat Huck graag meer wil gaan doen en klaar is voor nieuwe avonturen, maar als het er eenmaal op aankomt hij toch graag zijn moeder en zus aan zijn zij heeft tijdens de eerste stapjes. Het is ook moeilijk dat opgroeien maar uiteindelijk komt meneer er wel.

Blueberry Muffin Special Princess “Miffy” – Hairless ♀

Miffy was de dappere dodo deze week. Over het algemeen vond ze alles wel interessant wat er op haar pad kwam, al deed zij het liever wel wat rustiger aan dan haar broer. Zo waggelde Huck al een tijdje eerder door de werpkist terwijl ze nog rustig bij moeders lag te slapen. Apart genoeg kon ze wel gelijk aardig goed op vier poten staan toen ze eenmaal besloot mee te gaan waggelen dus blijkbaar neemt ze vanaf een afstandje wel alles rustig in zich op.
Miffy scheelt bijna 200 gram met haar grote broer en is dus met recht een klein onderdeurtje in vergelijking met hem. In uitdrukking heeft Miffy veel weg van die van haar moeder. Glacee kijkt altijd arrogant, Miffy kijkt standaard ongeïnteresseerd. Familietrekje zullen we maar denken hè, hihi! Maar het maakt het soms wel lastig om te zien wat mevrouw ergens echt van vindt.
Ontwormen vond Miffy helemaal niks, die vieze pasta in haar mond… Bah! Gelukkig was daar mama Glacee om haar mond goed te wassen nadien zodat die vieze smaak gauw weer was verdwenen. Eevee vond tijdens het eerste contact Miffy, wellicht vanwege haar kleur, het meest interessant. En wij kregen zelfs het idee alsof Miffy gisteren echt heel graag de ren uit wilde om even de boel te verkennen om zich heen. Miffy doet alles in haar eigen tempo maar komt er uiteindelijk ook wel, al gaat het soms ietwat trager dan bij broerlief.

Morgen krijgen de pups hun allereerste visite! We zijn benieuwd wat ze hier van vinden en hoe ze zullen reageren op de handen van andere mensen. Het zijn wel echte knuffels bij ons, maar buiten ons tweeën hebben de kleintjes natuurlijk nog niet echt andere mensen meegemaakt. We gaan het zien morgen, maar meer daar over in het dagboekje van volgende week.
Vergeet niet mijn Facebook, Instagram en YouTube account(s) in de gaten te houden voor regelmatige updates gedurende de week, en check dagelijks het puppyalbum voor recente kiekjes en de puppycam voor livebeelden uit de puppyren in de huiskamer.
Dank voor het lezen weer en tot de volgende keer!


Geboorte - Week 1 - Week 2 - Week 3 - Week 4 - Week 5 - Week 6 - Week 7 - Week 8 -
Week 9 - Week 10 (RIP Miffy)