Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

De poezen

Meghan (onze Brits Langhaar)

  • Meghan - Beautiful Ariel Zabaglione Meghan - Beautiful Ariel Zabaglione
  • Meghan's eerste stapjes in ons huis Meghan's eerste stapjes in ons huis
  • Meghan ons beeldschone Cinnamon Tortie meisje Meghan ons beeldschone Cinnamon Tortie meisje
  • Ze doet haar stamboomnaam Beautiful eer aan die Meghan Ze doet haar stamboomnaam Beautiful eer aan die Meghan
  • Ons eerste bezoek aan Meghan Ons eerste bezoek aan Meghan
  • Knappe Meghan Knappe Meghan
  • Speelse Meghan Speelse Meghan
  • Meghan die probeert een cavia te immiteren Meghan die probeert een cavia te immiteren
  • Drie maanden oude Meghan Drie maanden oude Meghan
  • Fluffy Meghan Fluffy Meghan
{image.index}/{image.total}

Al een aantal jaren ben ik verliefd op het ras Brits Langhaar. Nadat ik het account van (Instagram-sensatie) Smoothie ooit eens ontdekte ben ik mij gaan verdiepen in het ras en deze katten steeds leuker gaan vinden. Toen wij begin 2020 besloten ons huishouden uit te breiden met twee kittens viel mijn oog dan ook al gauw op dit ras. Mijn moeder had iets meer overtuiging nodig maar nadat wij ons beiden goed hadden verdiept in het ras waren we om. Aangezien Brits Langharen in eigenlijk alle kleuren te vinden zijn hadden we wel een kleine lijst wat kleurvoorkeuren betreft. Ook ging onze voorkeur uit naar een cattery met honden om de overgang naar ons huishouden zo gemakkelijk mogelijk te maken.
De zoektocht naar een Brits Langhaar nestje was een pittige maar uiteindelijk kwam het nestje van Meghan op ons pad. Op de afstand na voldeed deze aan al onze wensen dus besloten we contact op te nemen. Ruim twee uur zaten we in de auto (dus vier uur in totaal) voor ons kleine meisje, maar het was de reis dubbel en dwars waard. Al gelijk bij de eerste ontmoeting wisten we dat we onze handen vol zouden hebben aan dit meisje. Ze is een ondernemende dame en aangezien haar moeder ook vreselijk nieuwsgierig is konden we al vroeg inschatten hoe dit meisje zich zou gaan ontwikkelen.
Na ons eerste bezoekje aan Meghan werden we wekelijks op de hoogte gehouden door de fokker via een dagboekje en foto’s op de site. Over haar kleur is lange tijd twijfel geweest bij kenners van het ras. Was het nou chocolate of toch cinnamon tortie? Uiteindelijk kreeg ik op mijn verjaardag te horen dat ze toch echt een cinnamon meisje was en toch geen chocolate. Voor ons maakte het niet heel veel uit al vinden wij cinnamon wel nog ietsjes mooier dan chocolate als we echt moeten kiezen. Dus het nieuws was een mooi verjaardagscadeautje.
Vanwege de afstand en het coronavirus hebben we Meghan pas weer een tweede keer gezien toen wij haar ophaalden. Dit werd een weekje later dan gepland vanwege de gezondheidsproblemen van Maan. Meghan’s begroeting bij het tweede weerzien was niet heel warm en welkom. Ze had, en heeft nog steeds, duidelijk even nodig om te ontdooien bij vreemden. In het begin was ze dan ook wat terughoudend naar ons toe al had ze met Maan al heel gauw een goede klik. Met een leeftijdsverschil van twee weken zijn de meiden echt ideale maatjes en genieten ze volop van elkaars aanwezigheid.
Dat onstuimige karakter van Meghan kwam ook tot uiting toen ze bij ons introk. Al binnen de kortste keren lag ze te slapen in het huisje van de cavia (half)broers in de huiskamer en wist ze zelfs één keer hun hok als kattenbak te gebruiken. Ze heeft iets langer nodig gehad om een goede klik te krijgen met Fantasia (onze destijds bejaarde Ragdoll) maar begreep uiteindelijk dat de rustige aanpak ten opzichte van onze bejaarde dame het beste werkte. Ook haar band met ons is heel erg veranderd. Waar ze in het begin nog regelmatig een klap gaf bij het willen aaien of optillen kan ze nu geen genoeg krijgen van knuffels. Ze heeft van mij de bijnaam ‘papegaaitje’ gekregen omdat ze soms op de achterkant van mijn bureaustoel of schouder mee zit te kijken met wat ik allemaal aan het doen ben. Ze wil overal bij zijn, is vreselijk nieuwsgierig (net zoals haar moeder) en spint bijna non-stop in ons bijzijn. Vreemden is ze nog steeds geen fan van, bezoek gaat ze in eerste instantie liever uit de weg maar uiteindelijk kan ze het vaak toch niet laten om erbij te gaan zitten (op een afstandje dan). Haar spinnen klinkt als een brommende motor en ze is een kampioen in kopjes geven en gekke spelletjes bedenken met allerlei attributen hier in huis. Wanneer je haar roept komt ze als een hondje aanrennen en vanuit het raam houdt ze ons wanneer ze kan als ze ons ziet in de gaten.
Meghan is vernoemd naar de Duchess of Sussex, oftewel Meghan Markle. Een Amerikaans (aangetrouwd) lid van de Britse Koninklijke familie met een even mooie gekleurde huid als de vacht van onze meid. Meghan Markle is een persoon die ik erg inspirerend vind maar zij was niet de enige inspiratiebron voor deze naam. Ook actrices Meghan Fox, Meghan Ory en zangeres Meghan Trainor zijn echter enkele bijzondere vrouwen die deze naam dragen.
Net zoals onze Fantasia heeft ook Meghan een nogal grumpy look van nature uit. Ze kijkt daardoor wat chagrijnig maar haar onschuldige, jeugdige miauwtjes en vrolijke gedrag verraden al gauw dat dit niks over haar daadwerkelijke karakter zegt. Met een prachtige fluffy vacht is Meghan echt een knuffeltje en levendig gezinslid die haar plek binnen dit huishouden dubbel en dwars heeft geclaimd!

Beautiful Ariel Zabaglione

 

Poes

Ras: Brits Langhaar

Kleur: Cinnamon Tortie

Nest samenstelling: 2 poezen

Geboren: 10 februari 2020

CH Almighty Zeus Kattenheuvel

 

Cinnamon Tabby Mackerel
Brits Langhaar

 

Dorotheos Ariosto

 

Cinnamon
Brits Langhaar

 

WC Leonardo Clan of British Cats

 

Chocolate
Brits Langhaar

 

GIC Yuniti Clan of British Cats

 

Cinnamon
Brits Langhaar

 

GIC Starlicious Tigra

 

Chocolate Silver Tortie Tabby Mackarel
Brits Langhaar

 

Cappuccino vom Kleinen Sternenschloss

 

Chocolate Tabby Mackarel White
Brits Langhaar

 

Starlicious Pandora

 

Chocolate Tortie Smoke
Brits Langhaar

 

Furn Zabaglione

 

Cream
Brits Langhaar

 

CH Mads Leandro Nimrodel

 

Cream
Brits Langhaar

 

Janic Blue from Sham

 

Blue
Brits Langhaar

Noa van het Ijzerenbosch

 

Blue Tortie
Brits Langhaar

Trendy Zabaglione

 

Lilac Tortie White
Brits Langhaar

 

CH Bruce Zabaglione

 

Chocolate
Brits Langhaar

 

CH Esperanza Viva Zabaglione

 

Chocolate Tortie White
Brits Langhaar

 

CH = Kampioen        GIC = Groot Internationaal Kampioen      WC = Wereld Kampioen

----------------------------------------------------------------------------------------------------